Derrota in extremis de la UE Rubí al camp del Santfeliuenc

L'equip de Can Rosés necessita guanyar diumenge vinent al cuer per garantir la permanència de l'equip un altre any a Primera Catalana

Derrota in extremis de la Unió Esportiva Rubí a les Grases de Sant Feliu contra un Santfeliuenc (3-2) que va capgirar el partit quan faltaven cinc minuts, quan els de Juan Romero tenien el marcador i el partit controlat, dues urpades de les blanc-i-blaves a els minuts finals van fer possible que els tres punts es quedessin a casa i els d'Andrés González asseguressin pràcticament la permanència a la categoria. L'equip local, lluny del seu objectiu inicial que era l'ascens, va poder guanyar un Rubí que, immerescudament, se'n va sense puntuar en un partit on el més just per als dos equips hagués estat l'empat.

Van començar en la línia habitual els de Romero. Assegurances amb la pilota i dominant els temps de partit. El Sanfeliuenc amb prou feines s'acostava a l'àrea defensada per Guitart, que ja acumula diverses titularitats consecutives. El veterà Ruy Gama amenaçava els locals amb un xut ajustat des de la frontal que va sortir fregant el pal de la porteria defensada per Marcos Olmo, titular davant la baixa de l'habitual Cócera.

Al minut 25, Maldonado, el jugador més inspirat dels locals, va sorprendre Guitart amb un llançament en paràbola que estranyament es va colar a la poteria blanc-i-vermella. Un gol que no va pesar al Rubí ja que va disposar de fins a quatre ocasions clares abans del descans. Padillo, Masip, novament Ruy Gama i Gorrea, que tornava a la titularitat van disposar d'ocasions molt clares per igualar la contesa. Juan Romero insistia els seus jugadors a anar a l'atac i els rubinencs van merèixer anar al descans amb el marcador a favor.

Va començar el segon temps i els locals seguien mantenint el resultat, sent Guitart un mer espectador més. El bo de Juan Romero va moure fitxa i va incorporar al camp Juanjo i Villegas, per un desaparegut Sidi Be i un itermitent Gorrea. Aquests moviments van donar més consistència als vallesans i Padillo, en una jugada seva habitual amb diversos regats es planta només davant Olmo i amb sang freda i qualitat empata el partit. Un gol que va deixar tocat els del Baix Llobregat i en una acció aïllada per banda i amb l'equip local a la deriva, Miraash s'inventa una jugada i el seu centre el remata de cap a l'àrea petita el 'Killer' Ruy Gama amb un inapel·lable cop de cap. Segona setmana marcant el jugador referència en atac i el Rubí havia fet el més difícil, voltejar el marcador.

Masip, el millor jugador dels locals va tindre l'1 a 3 escassos minuts després. L'adobat tècnic local Andrés González va treure tota la seva artilleria i això li donaria els seus fruits, ja que al minut 86 Jonathan Linares va aprofitar un rebuig en un mal rebuig de la defensa rubinenca per empatar el partit quan faltaven uns minuts. Un gol que va deixar fred el conjunt blanc-i-vermell i on s'esfumaven les opcions de guanyar el partit.

I quan el més fàcil era arribar al final de partit amb el repartiment de punts va aparèixer Joan Inés, per aprofitar un mal entès de la defensa roig-i-blanca per fer esclatar de joia l'afició local, ficant el peu entre un núvol de jugadors. Un gol que deixava el partit sentenciat al minut 93 i l'equip de Juan Romero se'n va anar de buit en un partit on van fer mèrits no només per empatar sinó per guanyar.

L'equip de Can Rosés necessita guanyar diumenge el cuer Vic Riuprimer, on ja es van imposar també al camp dels d'Osona. Un partit que, depenent d'altres resultats, gairebé pot certificar la permanència de l'equip un altre any a Primera Catalana.

El jove preparador Juan Romero mostrava el seu malestar general pel resultat obtingut. “Aquesta derrota ens fa molt mal. Hem arribat al descans molt igualats però amb opcions d'haver marcat i aquesta és la diferència al futbol. Vam fer una bona feina ia la segona part hem posat passió per capgirar el marcador. Hem contraatacat molt bé i gràcies a aquesta bona feina han arribat els nostres gols”.

El míster vallesà admet que "no hem sabut gestionar l'avantatge al marcador. Ens hem ficat enrere, massa potser. A més hem estat nerviosos amb l'1 a 2 i hem defensat malament i un equip com el Santfeliuenc, amb la plantilla i el pressupost que té no ho ha desaprofitat. Ens hem vist amb el partit guanyat i això ens ha perjudicat. La realitat és la que és. Ens ha fallat l'estructura que teníem preparada i ens ha faltat seguretat defensiva. Recuperem la pilota i no vam saber administrar-ho com tocava".

Romero es mostra optimista de cara al que queda de temporada. “Mentalment no hem estat forts. No hi ha hagut falta de ganes. L'últim mes i mig hem defensat bé, tot i que l'altre dia amb el 3 a 0 ens vam relaxar. Toca afrontar el següent partit amb la mentalitat de guanyar i treballarem sobre aquests errors i els tres punts es quedaran a casa”.