6 consells per protegir el nostre gos del fred

Cada raça és diferent però cal observar certes reaccions per saber si el nostre gos passa fred

El mes de novembre ha arribat més fred que mai i amb una baixada de temperatures més pròpies de gener o de febrer. Els propietaris de gossos sovint ens pregunten si realment cal abrigar la nostra mascota per protegir-la del fred o es tracta d’una moda passatgera en la qual les tendes d’animals fan l’agost.

Doncs com les persones, cada gos és un món. Per començar, cal recordar que la pell dels gossos està proveïda d’una capa de greix i del propi pèl per protegir-los del fred. Tot i això, hi ha una infinitat de races de gossos, i cadascuna d’elles està més o menys preparada per suportar les baixes temperatures. Un husky o un gos amb pèl llarg sovint aguanta bé el fred, però un llebrer, un chihuahua o un animal de pèl molt curt ho pot passar malament amb temperatures molt baixes.

 

Per aquest motiu, si observem que el gos té tremolors, rigidesa, es mou poc, respira lentament o té somnolència i sequedat cutània quan fa fred cal tenir en compte les següents recomanacions per vetllar en tot moment pel seu benestar:

  1. Per començar, un company de vida com és el nostre gos no hauria de dormir mai fora de casa, encara menys si és de tremolar quan fa fred.
  2. Si el teu gos és fredolic, surt sovint a l’aire lliure i té un alt ritme d’activitat pots augmentar lleugerament la seva ingesta calòrica durant els mesos d’hivern perquè no perdi pes i faci front al fred.
  3. No li tallis el pèl a l’hivern, és el seu abric. Si el teu gos té el pèl molt llarg limitat a fer-li el serrell i el mínim necessari perquè no se li facin nusos.
  4. En els dies de fred més sever, cal tenir especial cura dels gossos delicats, que estan malalts, tenen una edat avançada o encara són cadells. En aquests casos, millor fer passejades curtes.
  5. Si neva o plou cal mantenir l’animal sec i aixoplugat. Si el teu gos és fredolic i ho tolera pot portar un abric o impermeable.
  6. Els gossos requereixen d’un lloc on poder descansar sense passar fred. Procura que tinguin un lloc on fer-ho encara que no hi siguis a casa.

Consulta un veterinari de confiança o professional especialitzat si tens qualsevol dubte envers la cura de la teva mascota.