1a Jornada de Govern Obert per fomentar la participació de la ciutadania en la gestió municipal

L’objectiu és donar conèixer a la ciutadania les eines de govern obert que el Consistori posa a la seva disposició per tal de fer partícip a la ciutadania i implicar-la en el dia a dia de la gestió

La 1a Jornada de Govern Obert de Rubí s'ha viscut aquest passat dimecres amb l’objectiu de donar a conèixer als rubinencs i les rubinenques les eines de govern obert que el Consistori posa a la seva disposició per tal de fer partícip a la ciutadania i implicar-la en el dia a dia de la gestió municipal. Amb aquesta jornada, l’Ajuntament ha encetat un nou camí per donar resposta a una de les línies d’actuació descrites al Pla Estratègic: potenciar la difusió i l’explotació de les dades obertes a nivell social.

L'acte ha comptat amb les ponències d’Eli Vivas, periodista de dades i cofundadora d’Storydata; Karma Peiró, periodista especialitzada en dades obertes i transparència de la informació pública; i Nil Homedes, de l’equip Decidim de Barcelona.

 

Durant la seva intervenció, Eli Vivas ha fet una demostració pràctica d’ús de les dades obertes del portal i ha explicat diferents utilitats que poden tenir, com ara la visualització en un mapa o la presa de decisions en temes com espais verds, comerços, urbanisme o dades de salut. Per la seva banda, Karma Peiró ha centrat la seva exposició en el dret d’accés a la informació i ha explicat com accedir al tràmit. Segons la ponent, es tracta d’un dret reconegut per la Llei de transparència. 

Per últim, Nil Homedes ha fet un recorregut per les possibilitats de la plataforma Decidim i ha mostrat uns casos pràctics sobre funcionalitats i tipus de processos. El conferenciant ha destacat que Rubí ha implementat també processos participatius en l’elaboració de la normativa i ha mostrat als i les assistents com registrar-se a la plataforma.

L’acte també ha comptat amb l’assistència de la secretària de Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, Mercè Crosas, que ha felicitat Rubí per ser “un dels municipis que són bon exemple, especialment amb l’aprovació d’aquest nou Pla Estratègic de Govern Obert. Segons la secretària, “és impressionant la feina que s’ha fet a Rubí i la planificació fins al 2030 d’aquests compromisos. No tots els municipis entenen què vol dir govern obert i ho hem d’explicar millor. I jornades com aquesta són molt importants per poder comunicar què s’està fent i quin és el benefici d’un Govern Obert”.

Una jornada que per l'alcaldessa Ana María Martínez "neix amb voluntat de ser anual i ha de permetre que la ciutadania, les entitats i les empreses de Rubí, així com totes aquelles persones interessades, coneguin els continguts que posem al seu abast i que participin amb nosaltres tant de processos participatius com en l’elaboració de normatives municipals o de reglaments". 

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.