S'adapta la velocitat a 30 km/h a l'avinguda de l'Estatut

Aquest dimarts 11 de maig ha entrat en vigor la modificació de l’article 50 del Reglament de circulació, que redefineix els límits generals de velocitat en vies urbanes

L'Ajuntament de Rubí ha adaptat la senyalització vertical i horitzontal de diverses vies de la ciutat que es veuen afectades per la modificació de l'article 50 del Reglament de circulació que ha entrat en vigor aquest mateix dimarts 11 de maig, entre elles l'avinguda de l'Estatut.

Aquesta modificació redefineix els límits generals de velocitat en vies urbanes en funció de la seva classificació. Així, segons l'actualització, en vies d’un únic carril per sentit de circulació, el límit de velocitat passa a ser de 30 km/h, mentre que en vies de dos o més carrils per sentit, el límit segueix sent de 50 km/h, amb possibles excepcions. Aquesta modificació no afecta les travesseres, que en el cas de Rubí, serien la C-1413 i la BP-1503.

Les úniques vies que podrien tenir una limitació de velocitat de 50 km/h són l’avinguda de l’Estatut, el carrer d’Edison, l’avinguda del Molí de la Bastida i l’avinguda de l’Electricitat. Tot i així, l’Ajuntament ha decidit establir el límit a 30 km/h per incrementar la seguretat.

 

Des del consistori afirmen que "la relació entre velocitat i accidentalitat és innegable i que quanta més velocitat, major és la gravetat dels sinistres, mentre que a velocitats baixes, augmenten les possibilitats de supervivència d'un vianant en cas d'atropellament". A més també asseguren que "la reducció generalitzada de la velocitat suposaria també una reducció de la sonoritat i una millora en la salut".

La nova senyalització que s’ha instal·lat per indicar aquesta nova limitació de velocitat consisteix en senyals als accessos d’entrada a la ciutat, així com a les vies d’accés a les urbanitzacions, als polígons industrials i a vies secundàries de connexió entre els diferents barris, entre d’altres.

L'avinguda de l'Estatut, objectiu principal de l'Ajuntament

Des de que el maig de 2019, l'avinguda de l'Estatut passés a ser de titularitat municipal després que la Generalitat la cedís a l'Ajuntament de Rubí, són diverses les accions que s'han portat a terme per aconseguir una "pacificació" de la via i el trànsit per tal que la ciutadania pugui passejar. 

De fet, a l'octubre ja es van instal·lar reductors de velocitat en diferents trams d'aquesta via per pacificar el trànsit. Ara, el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto, assegura que "amb aquesta reducció de velocitat a un màxim de 30km/h s'avança en aquesta línia". 

Més info: L’Ajuntament instal·la 9 reductors de velocitat a l’avinguda de l’Estatut

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.