L'Ajuntament de Rubí anima als joves a expressar-se en l'àmbit comunitari

9 punts a carrers i places per promoure que els més joves s'expressin públicament integrant el carrer com a una infraestructura cultural més oberta a tothom

Rubí Jove Expressa! és el projecte educatiu que vol potenciar la participació dels i les joves en l’àmbit comunitari, fer-los més visibles i donar-los veu a l'espai públic. La ciutat s’ha dotat de 9 punts a carrers i places per permetre i promoure que els rubinencs i les rubinenques més joves s’expressin públicament integrant el carrer com a una infraestructura cultural més oberta a tothom.

Els punts Expressa funcionaran de manera espontània, donant espai a la improvisació guiada per les agents educatives, i també a través de propostes que es vagin recollint per mostrar les diverses formes d’expressió de la joventut. “En aquest context de participació, les persones joves tenen l’oportunitat de crear i enfortir vincles amb els seus veïns i veïnes, amb altres generacions i amb cultures diferents, ... a través de l’art, l’esport i la cultura”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

 

El projecte també vol generar referents positius per als i les joves i garantir espais educatius d’oci alternatiu segurs que donin resposta a les necessitats de moviment, expressió i interrelació de les persones joves i permetin el seu desenvolupament psicològic, emocional i físic.

Els punts Expressa que s’han senyalitzat a terra amb un distintiu són a: la plaça Neus Català i Pallejà i la plaça de la Nova Estació al barri de Les Torres; la plaça de Ca n’Oriol, a l’entrada al Parc de Ca n’Oriol i al carrer Mallorca al barri de Ca n’Oriol; a la plaça Salvador Allende al centre; al barri del 25 de setembre, a la plaça del 25 de setembre i al Parc de la Pau i la Natura i al barri del Pinar, al costat del Centre Cívic La Cruïlla. Els i les joves s’hi podran expressar de dilluns a dijous entre les 17:30 h i 19:30 h.

Rubí Jove Expressa recull la feina feta fins ara a través de Rubí Jove als barris. Així, l’exhibició de parkour que ha tingut lloc aquest dimarts a la plaça de la Constitució és una de les primeres activitats emmarcades dins de la proposta.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.