L'Antiga Estació exposa una trentena d'escultures de Xavier Costa

L'exposició Màscares es podrà visitar gratuïtament a l'Espai Expositiu Antiga Estaciófins al 18 de juliol

L'Espai Expositiu Antiga Estació ha obert aquest divendres la mostra Màscares, de l'escultor gallec Xavier Costa. Es tracta d'una selecció d'una trentena de peces en pedra i fusta inspirades en la fesomia humana; un conjunt d'obres de petit i mig format que exemplifiquen perfectament el procés creatiu de Costa i la seva investigació constant al voltant de les formes escultòriques.

Les peces escollides són només una petita part de la producció de Costa, tenint en compte que té més de 2.000 escultures inventariades a dia d'avui. Durant dècades, l'artista afincat a Barcelona ha explorat de manera incansable la representació volumètrica del cos humà i més concretament de les dones, protagonistes absolutes de la seva obra. Ho fa amb un estil que rebutja tant el realisme tradicional com l'abstracció pura, que remet al neocubisme i a les peces biomòrfiques de Jean Arp. Els materials amb què treballa són la pedra, la fusta i el ferro.

 

Des del 1974, quan va exposar per primer cop a Terrassa, Costa acumula més de 50 mostres individuals i diverses de col·lectives. Tres galeries de Barcelona i Ourense disposen d'obra seva en dipòsit.

Màscares es podrà visitar gratuïtament a l'Espai Expositiu Antiga Estació entre el 30 d'abril i el 18 de juliol. L'horari d'obertura de l'equipament és de dijous a dissabte, d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h; i els diumenges i festius, d'11 h a 14 h.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.