Aposta per una cultura segura a la nova programació de l'Ateneu

El pròxim dilluns 14 de setembre, s’obren les inscripcions per a les activitats que organitza l’equipament municipal aquesta tardor

L'Ateneu recupera la programació totalment presencial després d'haver apostat per nous formats virtuals per prevenir els contagis de coronavirus. La ciutadania interessada en assistir a les activitats podrà realitzar la inscripció a partir del pròxim dilluns 14 de setembre a partir de les 10 h al web de l'Ajuntament. 

Cultura segura per a tothom

En l’apartat de formació, els rubinencs i rubinenques podran assistir a un curs d’art i pensament del món modern dedicat a la modernitat i el modernisme, al curs d’escriptura creativa Un món per descobrir, a un taller de teatre gestual impartit per l’actor i clown Inda Pereda, a la proposta Una panoràmica per la història del cinema: la fascinació per les imatges en moviment i a un curs d’iniciació a la fotografia digital.

La salut també serà objecte de diverses propostes formatives: un curs de farmaciola i cosmètica natural, i un sobre el mètode d’aprenentatge orgànic Feldenkreis.

Les activitats familiars seran l’altre eix important de la programació de tardor de l’Ateneu. Catàrtic tornarà a impartir diversos tallers d’art i creativitat per als més petits: Experimentem amb el frottage (3 d’octubre), Baldufes òptiques (7 de novembre) i Llibre animat o flipbook (9 de gener).

A més, s’han programat diversos espectacles de teatre familiar. Arrencaran el 26 de setembre amb el petit festival L’Ateneu ple de titelles, que commemorarà el 25è aniversari de La Xarxa, i seguiran amb Les ombres que conten contes (2 d’octubre), Llegendes de bèsties i valentes (24 d’octubre) i No tinc por (28 de novembre). Els més petits també podran gaudir de la proposta musical El Carnaval dels animals (17 d’octubre).

Pel que fa a les conferències i seminaris, el públic de l’Ateneu podrà retrobar-se aquesta tardor amb el cicle Personatges de la història de Rubí d’Eduard Puigventós. També tornaran les sessions sobre literatura dirigides per Marina Porras, aquest cop sota el títol Literatura al voltant de nou escriptores. El món escrit per elles. A més, Wenceslao Galán coordinarà un club de lectura de filosofia contemporània.

L’Ateneu serà novament la seu del cicle El Documental del Mes. Es projectaran les pel·lícules Honeyland (25 de setembre), MARWA. Petita i valenta (30 d’octubre), Robots. Les històries d’amor del futur (30 de novembre) i Overseas (18 de desembre).

Música i teatre

Aquesta tardor, l’Ateneu tornarà a dedicar una part important de la seva programació a la música. No hi faltaran els cicles divulgatius Camps de cotó 2.0Vespres de jazz i lletresConta’m una òpera i Sala Clàssica. Però, a més, l’equipament serà l’escenari de les 19es Jornades de Jazz de Rubí (11-13 de setembre) i del 8è Cicle de Jazz.

El teatre també hi serà present amb els espectacles Dia 016 (11 de setembre) i El mèdium (26 de novembre), un xou de lectura dramatitzada dels poemes de Joan Perucho que commemorarà l’any dedicat a l’autor.

S'extremaran totes les mesures de seguretat i higiene com la desinfecció diària de tots els espais, disponibilitat de gel hidroalcohòlic a l’entrada, reducció de l’aforament, disposició dels seients en funció de les distàncies requerides, trasllat dels cursos i tallers a sales més grans, accés i desallotjament de les activitats de manera esglaonada i sota el control del personal, i establiment de diferents accessos i sortides quan sigui necessari. 

D'altra banda, també serà obligatori de l'ús de la mascareta, manteniment de la distància interpersonal, arribada amb antel·lació per garantir l’accés esglaonat, inscripció prèvia, presentació d’una declaració responsable i no assistència en cas de presentar símptomes de Covid-19 o haver estat en contacte amb algú que els pateix.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.