El comerç celebra l'ampliació de l'aforament de les botigues però demana ajudes

Un 30% dels locals estan tancats a Catalunya però PIMEC no descarta noves obertures a mesura que s'eliminin restriccions

El sector del comerç ha valorat molt positivament les mesures anunciades aquest divendres pel Govern, amb un increment previst de l'aforament de les botigues d'un 30% a un 50% a partir del 24 de maig. Tot i això, Barcelona Comerç ha reclamat "accelerar" el retorn a la normalitat.

PIMEComerç ha reivindicat la seguretat de les botigues i ha demanat ajudes directes per donar "múscul" a un sector "convalescent" des de fa més d'un any. Actualment, un 30% dels locals estan tancats a Catalunya, però la patronal no descarta noves obertures a mesura que s'eliminin les restriccions.

"Sembla que passar d'un 30% a un 50% de l'aforament no és una gran fita, però sí que ho és. Qualsevol petit avenç representa poder facturar més i això es tradueix en millors resultats", ha assegurat el director de PIMEComerç, Miquel de Garro, en declaracions a l'ACN.

 

Tot i això, ha reconegut que haurien preferit poder començar a aplicar aquestes mesures més aviat i no haver d'esperar fins al 24 de maig. "Si els indicadors són molt més positius, perquè no podem obrir ja?", ha qüestionat també el vicepresident de Barcelona Comerç, Pròsper Puig.

Puig ha assegurat "no acabar d'entendre" la decisió i ha demanat "accelerar" el retorn a la normalitat. Tot i això, el representant de Barcelona Comerç ha reconegut que cal anar "amb peus de plom" per evitar "retrocessos" en els avançaments assolits fins ara.

L'increment de l'aforament dels comerços arriba en un moment complicat pel sector, després de més d'un any amb restriccions a l'activitat. PIMEComerç ha reclamat a les administracions dotar de "múscul" el sector, "convalescent i immòbil" des de fa més d'un any.

En concret, la patronal ha reclamat agilitat en l'arribada d'ajudes directes i ampliar-les al "màxim" de CNAE possibles. En aquest sentit, de Garro s'ha dirigit específicament a la Generalitat, amb competències per ampliar el pressupost a sectors inicialment exclosos pel govern espanyol.

El director de PIMEComerç també ha reivindicat la seguretat dels comerços i ha proposat facilitar la compra de tests d'antígens per prevenir contagis i poder obrir progressivament activitats no normalitzades.

Actualment, un 30% dels comerços han abaixat la persiana a tot Catalunya. Tot i això, la patronal no descarta noves obertures un cop s'eliminin les restriccions i es recuperi progressivament l'activitat prèvia a la pandèmia. "El comerç té uns marges d'operativitat baixos i, si hi ha una afectació molt profunda, l'activitat no és viable", ha explicat de Garro.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.