En Comú Podem Rubí demanarà solidaritzar-se amb Oviedo, que tornarà a tenir carrers franquistes

Dues mocions més de suport a les movilitzacions de l'1 de maig i d'ampliació de l'oferta de Formació Professional d'àmbit industrial a Rubí

En Comú Podem Rubí ha presentat aquest dilluns a la Sala Neus Català les mocions que presentarà al ple municipal d'aquest mes d'abril. Dues que es portaran conjuntament amb el PSC. 

En primer lloc, els comuns aposten per donar suport a les mobilitzacions de l'1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors, en un context complicat i que ha empitjorat amb la crisi sanitària de la Covid-19. Així, des de la formació asseguren que "la institució ha de donar suport a la jornada i insta al govern de l'Estat a derogar les reformes de treball regressives que se n'han anat produint i s'acordi amb els agents la pujada del salari mínim interprofessional per tal de dignificar el mercat laboral".

 

La segona moció té a veure amb la Formació Professional a Rubí i és que per En Comú Podem la situació "és precària". A la ciutat hi ha "un 38% de la població dedicada a la indústria, però només hi ha graus relacionats amb l'automoció, la robòtica o la informàtica i que és relacionan indirectament amb el sector industrial". Així, els comuns aposten per fomentar l'FP dual, ja que en donar-se l'activitat a l'empresa a l'hora que l'activitat acadèmica, l'adequació dels perfils es dóna de manera natural.

Per a la formació política, la planificació també ha de tenir com a òrgan consultiu el Consell de l'FP i crear a Rubí un centre integral de formació professional. Un centre on es fa la formació prèvia, però també la continua, la inserció i la reinserció de treballadors.

Finalment, En Comú Podem Rubí vol fer un exercici de memòria història i presentar una moció en solidaritat amb la ciutat d'Oviedo després que un jutge hagués fet un requeriment en febrer a l'Ajuntament de la ciutat asturiana -un bipartit de PP i Cs- per tornar a posar la denominació de 17 carrers amb noms vinculats a la dictadura, modificats anteriorment pel tripartit precedent -PSOE, IU i Somos- en compliment de la Llei de Memòria Història de 2007. Així, carrers amb el nom de Garcia Lorca o Concepción Arenal tornen a ser Calvo Sotelo o Caballero.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.