Arrenca la 7a Fira del Vi de Rubí amb els millors vins catalans de l’any

L’Ajuntament de Rubí, de la mà de Vadevi, ha organitzat diversos tasts que han anat acompanyats d’activitats pels més petits i música en directe

La 7a edició de la Fira del Vi ha arribat aquest dissabte al matí a Rubí. La celebració s’ha dut a terme a l’antic celler corporatiu, on a les 12 h s’han inaugurat un seguit d’activitats que continuaran fins diumenge a les 19 h. Els encarregats de conduir la inauguració d’aquesta fira han estat el periodista i editor, Salvador Cot, el director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Salvador Puig, i l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez. Tots tres han donat el tret de sortida a aquest esdeveniment i han fet el primer brindis del cap de setmana.

IMG 7862

Cot ha volgut fer menció a l’antic celler corporatiu remarcant que “de Rubí també hi ha un record de molts esforços col·lectius i aquest edifici n’és un exemple de tots els esforços col·lectius que van fer els rubinencs que van estar durant segles i segles fent vi.”

IMG 7959

Durant el discurs d’inauguració, Salvador Puig ha fet referència a la situació actual a Catalunya destacant que “un any més coincidim en dies complicats del país, amb una sentència que ens allunya del diàleg i de la solució de problemes”, però ha volgut posar en evidència que “som un poble que sabem superar les dificultats i ho sabem fer pacíficament i solidàriament.”

IMG 7904

 

Tot seguit ha començat la música en directe amb Pep’s Show Boys. La música ha estat i serà un punt essencial de la Fira del Vi durant aquests dos dies que dura la festivitat. També ho són les activitats pels més petits, que avui han pogut realitzar tota mena de treballs manuals.

IMG 7979IMG 7917

Per tal de consumir, a l’entrada del celler s’hi ha pogut trobar un punt d’informació on s’ha realitzat la venda de copes i tokens (consumicions). La inscripció als tasts que s’han realitzat durant aquests dos dies s’ha fet via online amb un preu de 10 euros

 “Rubí ha fet seva la Fira del Vi”, tal com ha dit Ana María Martínez, “i l’ha convertit en un esdeveniment que ens mostra més enllà del municipi. Més de 10.000 persones passen cada any per aquest celler amb motiu de la Fira del Vi”. L’alcaldessa ha recordat que “la Fira del Vi és un esdeveniment de ciutat, una festa que ens connecta amb el nostre passat vitivinícola i celebra el vi com un element clau de la nostra cultura gastronòmica.”

IMG 7930

 

Més informació