El Casal Popular dona el tret de sortida a Els Pastorets i Els Dimoniets

Les tradicionals obres nadalenques Els Pastorets i Els Dimoniets se celebraran entre el 22 de desembre i el 12 de gener a Rubí

Un any més i ja en van 95, tornen Els Pastorets a Rubí. El Casal Popular de la ciutat ha acollit aquest dilluns la presentació de l’edició d’enguany de la cèlebre obra nadalenca de Josep M. Folch i Torres, i també de la seva versió infantil made in Rubí: Els Dimoniets.

Tant l’una com l’altra oferiran novetats als espectadors. Per una banda, el director d’Els Pastorets, Daniel Bové, ha anunciat que un decorat nou ambientarà les representacions de l’obra. Per altra, a l’escenari d’Els Dimoniets hi haurà, per primera vegada, micròfons d’ambient que ajudaran als joves actors, de quatre a dotze anys, a fer arribar la seva veu a les 243 butaques de la sala d’actuacions del Casal.

La desena edició de l’obra també comptarà amb «una escena i dos personatges nous, que són dos àngels, segons ha afirmat Laia Borràs, creadora i directora del muntatge. Per celebrar la dècada, la directora ha convidat a participar en l’obra a tots els joves que han format part del repertori d’Els Dimoniets anteriorment.

Les representacions d’Els Pastorets tindran lloc el 22, 28 i 29 de desembre i el 4 de gener a les 18 h. Per veure Els Dimoniets, els espectadors hauran d’esperar fins el dissabte 11 de gener a les 12h i a les 18 h i el diumenge 12 de gener també a les 18 h.

 
D'esquerra a dreta: Mª Clara Calsina (Àngel Sant Miquel), Laia Borràs (directora Els Dimoniets), Daniel Bové (director Els Pastorets) i Montserrat Comella (presidenta Casal Popular). FONT: Redacció

L’Escola Municipal de Música Pere Burés col·laborarà de nou amb el Casal Popular, tocant música en directe durant les representacions. “Sempre intentem aportar novetats, no volem que cada any sigui el mateix”, ha afirmat Daniel Bové, que també ha valorat positivament la quantitat de públic dels darrers anys.

Preguntada per l’argument d’Els Pastorets, la directora del Casal Popular de Rubí, Montserrat Comellas, l’ha resumit com una lluita del bé contra el mal. “Aquesta lluita és d’alguna manera la renovació que intentem a través de les festes de Nadal: ser tots una mica millors”, ha conclòs Comellas. La millor forma de descobrir què s’amaga rere l’essència de les obres nadalenques de Rubí, però, serà assistir a les representacions de les properes setmanes.

Les entrades, numerades, ja estan disponibles a la web del Casal Popular per 7 euros, dos menys per menors de 10 anys i jubilats. També es podran comprar una hora abans de cada representació.