El Celler projectarà el curtmetratge Guillermina, per reflexionar sobre la discriminació racial

Aquest dijous també hi haurà una tertúlia amb persones de Rubí originàries d’altres països

Rubí reflexionarà aquest dijous, en el marc de la COLOR Week, sobre la discriminació racial a través de la projecció del curtmetratge Guillermina, on un home blanc recorda amb gran afecte la minyona negra que el va criar a Cuba durant els anys quaranta. La tendresa de les seves paraules indica una proximitat que, malgrat tot, no esborra la duresa de la seva condició de subalterna i mostra com el colonialisme també es desenvolupa en l’àmbit de la intimitat. El curtmetratge es pregunta si l’afecte pot evitar el prejudici o si la discriminació racial s’imposa fins i tot en les relacions humanes més properes.

L’acte tindrà lloc a El Celler i s’iniciarà a les 17.30 h amb la projecció del curtmetratge. Tot seguit s’obrirà una tertúlia amb la participació de l’autora, antropòloga i documentalista Aída Bueno Sarduy i de la periodista especialitzada en diàspores i músiques africanes Tania Adam. La taula rodona comptarà amb el testimoni de quatre rubinencs i rubinenques que han migrat i han viscut en primera persona l’experiència de l’acollida i la lluita contra la discriminació racial: Diatou Badiane, presidenta de l’Associació de Mandegane de Rubí; Aissatou Konte, presidenta de la Associación de Mujeres Africanas (AMA) en Rubí per a l’Erradicació de la Mutilació Genital Femenina; Mamadou Fall, membre de l’associació veïnal de Les Torres i voluntari als horts municipals de Cova Solera amb la cooperativa L’Ortiga; i Mohamed Said el Jaoujat, activista antiracista decolonial, membre impulsor de diversos projectes a la ciutat com Ecobòdum, l’Associació Rubí Sociocultural Integració (ARSI), i responsable de la dinamització del projecte de la Sala Neus Català. 

 

L’aforament de l’activitat és limitat. Per aquest motiu, cal fer prèviament la inscripció, de manera gratuïta, a [email protected].

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.