Còrdova celebra a Rubí la romeria en honor a la Virgen de la Luna

La romeria ha iniciat la marxa a l’església de Sant Pere i ha arribat fins al bosc de Ca n’Oriol

Al crit de ‘Viva la Virgen de la Luna’ s’ha iniciat aquest diumenge al matí la tradicional romeria de la Hermandad Virgen de la Luna a Catalunya. Aquesta festivitat s’ha iniciat a l’església de Sant Pere, d’on ha sortit la Virgen de la Luna, patrona de les localitats cordoveses de Pozoblanco i Villanueva de Còrdova. La imatge de la verge ha anat acompanyada per l’Associació Rubí Musical Segle XXI, que ha posat la música en la processó que ha arribat fins al bosc de Ca n’Oriol.

La Virgen de la Luna és patrona de les localitats cordoveses de Pozoblanco i Villanueva de Còrdova.FOTO: Redacció

 

La romeria ha reunit l’alcaldessa de la ciutat de Rubí, Ana María Martínez, i a desenes de devots que han volgut seguir la marxa de la verge pels carrers de la ciutat. Entre ells s’hi trobava Justo Molinero, el reconegut periodista espanyol, fortament arrelat als seus orígens cordovesos, ja que va néixer a Villanueva de Còrdova. La celebració s’ha impregnat de colors amb els típics vestits de flamenca propis d’Andalusia.

Entre les desenes de devots estava l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el reconegut periodista Justo Molinero. FOTO: Redacció