Els gegants de Rubí visiten les Terres de l’Ebre

La colla gegantera de Rubí fa una crida a totes aquelles persones que estiguin interessades a portar gegants i a formar part de la colla

Aquest cap de setmana, els gegants de Rubí han visitat Tortosa, que ha estat proclamada com la 33a Ciutat Gegantera de 2021.

La Ciutat Gegantera de Catalunya és el títol que concedeix, anualment i des de l'any 1985, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) a la ciutat que ha organitzat els actes centrals del dit nomenament i que durant un any seran el cap i casal del món geganter català.

Durant divendres i dissabte es van gaudir de diferents activitats geganteres, de caràcter més íntim, on els protagonistes van ser els gegants de l'Agrupació, en Treball i na Cultura, els gegants de Sant Climent de Llobregat i Castellbisbal (les dues últimes Ciutats geganteres) més els gegants de Tortosa i les figures que conformen el Seguici de la Ciutat Tortosina.

El dia central de la festa, i el més participatiu, va ser diumenge 19 de setembre a la Plaça Municipal Teodor González-Passeig Central, amb la Plantada de les figures de les colles geganteres participants en la Trobada de Ciutat Gegantera; figures vingudes d'arreu de Catalunya: com Sant Carles de la Ràpita, Sant Llorenç Savall, Montblanc, Castellbisbal, Vinaròs..., (algunes de les aproximadament cinquantena de colles participants).

A la mateixa plaça de la Plantada va haver-hi una Mostra de Balls de les colles participants, entre elles la de Rubí, tenint en compte que per la pandèmia, encara no es van poder fer cercaviles pels carrers. 

 

Després de participar a Tortosa, els gegants de Rubí descansaran per agafar forces per a la pròxima activitat: la 25a trobada comarcal del Vallès, que se celebrarà a mitjans de novembre a Montcada i Reixac.

Crida a formar part de la colla gegantera de Rubí 

Tanmateix, la colla gegantera de Rubí fa una crida a totes aquelles persones que estiguin interessades a portar gegants (tant els grans com el Roc i la Paula, com els gegantons Laia i Galderic), i a formar part de la colla com a portadors enviant un correu electrònic a: [email protected].

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.