La Mostra de curtmetratges VOC es projectarà al Teatre La Sala de Rubí

Aquesta tarda, a les 19:30 h, la Mostra projectarà 14 curtmetratges al Teatre La Sala de Rubí, per taquilla inversa

La 4a edició dels Premis VOC (versió original en català), una mostra especialitzada en curtmetratges de ficció i documentals en llengua catalana que organitza Òmnium Cultural, es podrà veure avui al Teatre La Sala de Rubí a les 19:30 h, i l’entrada serà taquilla inversa.

La Mostra ha programat dues sessions amb els finalistes d’aquesta edició: 10 curtmetratges de ficció i 4 curtmetratges documentals que competiran pels diferents premis del certamen.

La inauguració del certamen va tenir lloc el passat 6 de febrer a Sant Feliu de Llobregat i des d’aleshores recorre diversos municipis catalans i ciutats europees. Avui és el torn de Rubí, que acollirà aquesta mostra de continguts audiovisuals en català amb l’objectiu d’afavorir la llengua i la cultura de Catalunya.

 

Entre els curtmetratges documentals finalistes es troba ‘Savis de l’horta’, ‘Negre de Merda’ o ‘Dins la lluna’. En la categoria de curtmetratges de ficció hi ha títols com ‘Bruna’, ‘Vaca’, ‘Ophelia’ o ‘Ferides’.

Premis i jurat del VOC

Els 14 curtmetratges competiran per guanyar el premi del jurat al millor curtmetratge documental, dotat amb 4.000 euros; premi del públic al millor curtmetratge documental, amb 1.000 euros; premi del jurat al millor curtmetratge de ficció, amb 4.000 euros; i premi del públic al millor curtmetratge de ficció, amb 1.000 euros.

Per a les categories de ficció i documental, el jurat que decidirà els premis està conformat per l’actriu Anna Bertran , l’editora Belén López , el director Marc Recha , la directora d’art Mónica Bernuy i el productor Tono Folguera. El jurat de Sala Oberta està compost per Arnau Guifreu, realitzador audiovisual i multimèdia; Maria Rovira , humorista, guionista i youtuber ; i Víctor Sala, director i productor de projectes audiovisuals.