Neix la biblioteca autogestionada del Pinar

L’Espai Llibre és la nova biblioteca autogestionada en el centre cívic del Pinar-La Cruïlla

Joves i infants del Pinar de Rubí han decidit organitzar-se per crear la seva pròpia biblioteca en el seu barri i així no haver de desplaçar-se fins al centre, ja que a molts d’ells els hi queda massa lluny.

La Chaima Farzouz i la Siham Azaouyat, com a representants de la iniciativa, han explicat que gràcies a la col·laboració de Rubí Jove i a la biblioteca Mestre Martí i Tauler, la qual els hi ha cedit la primera tanda de llibres, han pogut crear aquesta biblioteca autogestionada a través d’una fitxa i sense necessitat de carnet.

“Les persones hauran de deixar en un paper el seu número de mòbil i com que aquí ens coneixem tots serà una biblioteca de confiança”, ha explicat la Siham, qui ha reivindicat l’accés als llibres “ja que nosaltres vivim en una perifèria i moltes vegades tenim aquesta dificultat”.

La Siham reconeix que la nova biblioteca de moment és molt petita però representa un gran pas perquè joves, menors o persones sense el carnet de biblioteca puguin accedir a “serveis tan bàsics com llegir un llibre” al mateix barri i sense haver de desplaçar-se. També esperen que l’espai esdevingui un lloc tranquil per a infants i joves que volen fer els deures.

La Chaima ha recordat que el centre cívic del Pinar-La Cruïlla és un espai gestionat per l’Ajuntament de Rubí i encara hi ha espais buits, com una sala de teatre a la part de baix que està tancada tot l’any. “Hi ha molts grups de teatre a Rubí que no tenen on assajar i podrien aprofitar aquest espai. A més, seria una forma d’interconnectar el jovent del Pinar amb el de fora del barri”.

Tanmateix, la Chaima ha destacat la importància de la lectura com a alternativa d’oci per a molts joves i ha demanat a l’Administració que visibilitzi l’espai de La Cruïlla, ja que “és un espai molt ben equipat, amb moltes instal·lacions que realment no s’aprofiten pel jovent de Pinar i de la resta de Rubí”.

De moment la biblioteca romandrà oberta al públic els dimarts de 17 a 19 h però esperen poder ampliar els horaris en funció de l’interès de les persones usuàries.