Neus Català i els rubinencs deportats pel nazisme, protagonistes de l’últim butlletí del GCMR

Aquest dimecres ha tingut lloc la presentació del butlletí, que compleix 40 anys, a l'auditori de la biblioteca municipal

El butlletí del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí i del Centre d'Estudis Rubinencs compleix 40 anys, i el seu darrer número dedicat a la història de la ciutat, té com a protagonistes a la Neus Català i els deportats rubinencs als camps nazis, en el qual es fa una biografia de cadascun d'ells, i un treball de Teresa del Hoyo, de l'Amical de Ravensbrück, sobre la figura de Català, que va viure durant uns anys a la ciutat, i a la qual se li ha dedicat recentment una plaça amb el seu nom. 

Més info: Rubí ja té una plaça dedicada a Neus Català

La presentació de la revista va anar a càrrec de Jordi Vilalta, llicenciat en Història i col·laborador habitual del TOT Rubí. L'auditori de la Biblioteca Mestre Tauler va acollir prop d'una cinquantena de persones per conèixer de primera mà tots els temes que recull el número 82 de la revista. De fet, Vilalta va destacar que ja fa 40 anys que s'edita aquesta publicació, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí. 

Portada del butlletí corresponent al mes de juny. FOTO: NHS

Portada del butlletí corresponent al mes de juny. FOTO: NHS

El Casino Espanyol, el forn iberoromà de la ciutat, o les restes òssies que exposa l'estudiós Pere Bel són altres de les temàtiques que tracta el butlletí corresponent al mes de juny, i que estarà disponible per 7 euros a les llibreries de la ciutat.

L'historiador local Jordi Vilalta publica setmanalment a la secció 'Això també és Rubí' articles molt interessants sobre persones, edificis i moments històrics de la ciutat. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.