La Nuu 2021: torna l'exposició fotogràfica a peu de carrer

Visites guiades per les imatges gegants col·locades en diferents punts de la ciutat cada dissabte del mes d'octubre

Torna a Rubí el festival de fotografia internacional La Nuu 2021, amb fotografies d’autor gegants exposades en murs, places i façanes de la ciutat. La setena edició del festival, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader, oferirà una exposició a l’aire lliure amb les obres d’una dotzena d’artistes nacionals i internacionals.

Una exposició a l'aire lliure accessible i de prestigi 

En aquest sentit, Mercader destaca de La Nuu la seva accessibilitat al gran públic, que combina "una voluntat de ser popular, gens elitista", però amb una exigència estètica que li ha aportat prestigi, tot projectant la ciutat Rubí. 

Ho farà sota el lema La llum de les paraules, i després d’una edició anterior marcada per la pandèmia, La Nuu 2021 podrà tornar a oferir un programa d’activitats completament presencial.

Screen 2021: el concurs internacional de fotografía en format audiovisual

A més, La Nuu 2021 realitza una convocatòria internacional per a treballs fotogràfics en format audiovisual, i els treballs preseleccionats es presentaran la nit del 30 d'octubre dins l'apartat Screen

Podran participar-hi fins al 18 d'octubre fotògrafs, professionals o no, de qualsevol part del món. Un jurat internacional format per la curadora Natasha Christia, la fotògrafa i editora Emilie Hallard i la directora artística de la Fundació Fotocolectania, Irene de Mendoza escolliran un únic treball guanyador i la persona premiada rebrà 1.000 euros, amb les retencions pertinents. 

 

Activitats gratuïtes durant tot el mes d’octubre

La setena edició de La Nuu arrencarà el 2 d’octubre amb la primera de les visites guiades a l’exposició a càrrec del director del festival, Carles Mercader, i del director artístic, David Molina. La proposta es repetirà tots els dissabtes al matí del mes d'octubre. 

El mateix 2 d’octubre a la tarda, es farà l’obertura oficial del festival al Celler, amb un recital poètic a càrrec de Maria Sevilla, que actuarà acompanyada del músic Joan Martínez i de l’artista rubinenc Txema Rico.

El 13 d’octubre, el fotògraf Alberto Prieto oferirà a la Biblioteca Mestre Martí Tauler la conferència Són oposats l’aigua i el foc? sobre la conjunció de fotografia i text.

L’Escola d’Art i Disseny edRa acollirà el 15 d’octubre la presentació de llibre Ícaro, de la fotògrafa Irene Zóttola, una de les autores que van exposar a l’anterior edició de La Nuu.

El cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, la plaça del Celler es convertirà en l’epicentre de la programació del festival amb la instal·lació de l’exposició itinerant Ínsula nómada, de Juanan Requena, i altres dues activitats: una xerrada entre el mateix autor i Irene Zóttola, el dissabte a la tarda; i un concert de la violoncel·lista rubinenca Núria Puigbó, el diumenge al migdia.

La Nuu es tancarà oficialment el 30 d’octubre amb la Nit Screen, en què es proclamarà el guanyador o la guanyadora de la tercera edició del Premi Screen, dedicat a la fotografia en format audiovisual. El certamen es recupera després del parèntesi de l’any passat amb una dotació econòmica de 1.000 euros per a l’únic premiat o premiada, que serà escollit per un jurat de professionals format per la curadora Natasha Christia, la fotògrafa i editora Emilie Hallard i la directora artística de la Fundació Fotocolectania, Irene de Mendoza.

La  data límit per presentar treballs al Premi Screen és el 18 d’octubre. Les obres seleccionades per optar al guardó es projectaran el dia 30, durant la Nit Screen, abans de l’anunci de la guanyadora. La vetllada es tancarà amb un concert a càrrec de la formació Los tres chamacos.

La programació de La Nuu es pot consultar ja al web del festival. A més, i per primera vegada, la web municipal donarà la possibilitat d’ubicar les fotografies sobre el mapa i d’accedir a informació sobre la seva autoria i contingut.

Una dotzena d’artistes nacionals i internacionals exposaran als espais públics de la ciutat 

La presentació oficial de la nova edició de La Nuu va tenir lloc dijous passat al Celler, a càrrec de l'alcadessa de Rubí, Ana María Martínez, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i el director del festival, Carles Mercader

L'alcadessa ha destacat la tornada a la presencialitat amb les activitats que conformen el festival, i el regidor ha destacat que és una proposta que permet la participació de tothom, mentre que Mercader ha avançat que engunay no hi haurà cap fotografia que giri entorn la temàtica de la Covid-19, com sí va succeir en l'edició de l'any passat. 

Els autors i autores convidats a La Nuu d’aquest any són: Trine Sondergaard (Dinamarca), Enric Montes (Espanya), Dimitra Dede (Grècia), Rosa María Florensa Palacios (Espanya), António Júlio Duarte (Portugal), Salvi Danés (Espanya), Massimiliano Tommaso Rezza (Itàlia), Arja Hyytiainen (Finlàndia), José Ramón Bas (Espanya), Yasmina Benabderrahmane (França), Gael Bonnefon (França) i Neus Solà (Espanya). Des dels seus diferents estils, les obres d’aquests artistes plantegen una reflexió al voltant de la temàtica d’enguany i, concretament, de l’íntima i alhora estranya relació entre paraula i imatge.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.