La Nuu torna a portar la fotografia als carrers de Rubí

Una dotzena d’artistes nacionals i internacionals exposen les seves imatges als espais públics de la ciutat

Molts veïns de Rubí segurament ja han pogut veure en els darrers dies grans fotografies en places, murs i façanes de diferents edificis de la ciutat. Són les imatges del festival internacional de fotografia La Nuu, que aquest any arriba a la seva setena edició amb l'objectiu, una vegada més, d'acostar la cultura al gran públic en una gran exposició fotogràfica a l'aire lliure. 

Activitats gratuïtes durant tot el mes d’octubre

La setena edició de La Nuu inclou visites guiades a càrrec del director del festival, Carles Mercader, i del director artístic, David Molina, tots els dissabtes del mes d'octubre a les 11:30 h. El punt de partida és la sala de l'Antiga Estació de Rubí. 

El 13 d’octubre, el fotògraf Alberto Prieto oferirà a la Biblioteca Mestre Martí Tauler la conferència Són oposats l’aigua i el foc? sobre la conjunció de fotografia i text.

 

L’Escola d’Art i Disseny edRa acollirà el 15 d’octubre la presentació de llibre Ícaro, de la fotògrafa Irene Zóttola, una de les autores que van exposar a l’anterior edició de La Nuu.

El cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, la plaça del Celler es convertirà en l’epicentre de la programació del festival amb la instal·lació de l’exposició itinerant Ínsula nómada, de Juanan Requena, i altres dues activitats: una xerrada entre el mateix autor i Irene Zóttola, el dissabte a la tarda; i un concert de la violoncel·lista rubinenca Núria Puigbó, el diumenge al migdia.

Imatges del festival de fotografia a l'Escardívol. FOTO: NHS

Imatges del festival de fotografia a l'Escardívol. FOTO: NHS

Premis Screen a la millor fotografia en format audiovisual

La Nuu es tancarà oficialment el 30 d’octubre amb la Nit Screen, en què es proclamarà el guanyador o la guanyadora de la tercera edició del Premi Screen, dedicat a la fotografia en format audiovisual. El certamen es recupera després del parèntesi de l’any passat amb una dotació econòmica de 1.000 euros per a l’únic premiat o premiada, que serà escollit per un jurat de professionals format per la curadora Natasha Christia, la fotògrafa i editora Emilie Hallard i la directora artística de la Fundació Fotocolectania, Irene de Mendoza.

La  data límit per presentar treballs al Premi Screen és el 18 d’octubre. Les obres seleccionades per optar al guardó es projectaran el dia 30, durant la Nit Screen, abans de l’anunci de la guanyadora. La vetllada es tancarà amb un concert a càrrec de la formació Los tres chamacos.

La programació de La Nuu es pot consultar ja al web del festival. A més, i per primera vegada, la web municipal donarà la possibilitat d’ubicar les fotografies sobre el mapa i d’accedir a informació sobre la seva autoria i contingut.

Una dotzena d’artistes nacionals i internacionals exposen als espais públics de la ciutat 

Els autors i autores convidats a La Nuu d’aquest any són: Trine Sondergaard (Dinamarca), Enric Montes (Espanya), Dimitra Dede (Grècia), Rosa María Florensa Palacios (Espanya), António Júlio Duarte (Portugal), Salvi Danés (Espanya), Massimiliano Tommaso Rezza (Itàlia), Arja Hyytiainen (Finlàndia), José Ramón Bas (Espanya), Yasmina Benabderrahmane (França), Gael Bonnefon (França) i Neus Solà (Espanya). Des dels seus diferents estils, les obres d’aquests artistes plantegen una reflexió al voltant de la temàtica d’enguany i, concretament, de l’íntima i alhora estranya relació entre paraula i imatge.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.