Els Premis Vinari se sobreposen a la Covid-19

Vuitena edició del concurs que decideix els millors vins catalans de l’any

El Celler de Rubí commemora enguany 100 anys d’història i quina millor manera de fer-ho que acollint el tast final d’una nova edició dels Premis Vinari, malgrat l’època de crisi i incertesa que ha causat la Covid-19.

Aquest dilluns 7 de setembre, els 200 vins que han aconseguit passar la fase eliminatòria s’han tastat totalment a cegues a la ‘catedral del vi’ de la ciutat i d’aquí en sortiran els guanyadors de l'edició 2020.

En aquesta ocasió, el jurat ha estat format per vint professionals del sector de la sommelieria i l’enologia. No serà fins al divendres 9 d’octubre, quan els guanyadors dels Premis Vinari es donaran a conèixer a Vilafranca del Penedès, en un acte que es retransmetrà en directe per Televisió de Catalunya.

Durant la presentació del tast a cegues d’aquest dilluns, Salvador Cot, editor de Vadevi.cat, ha destacat que aquesta edició ha estat “una prova d’estrès dels Premis per veure la reacció del sector del vi. Hem baixat nomes un 7% la participació dels guardons, la qual cosa suposa un èxit. Tenim més del doble d’inscripcions del que pensàvem. Estem  molt agraïts al sector del vi, que ha continuat participant gairebé en la mateixa mesura”.

Tanmateix, Salvador Puig, director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), ha avançat que s’ha elaborat una campanya conjunta entre les DO i l'INCAVI en els mitjans de comunicació per promocionar el vi català, “cosa que no s'havia vist mai”.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha aprofitat l’avinentesa per recordar el centenari del Celler, “un edifici emblemàtic que forma part de la història de la ciutat i una catedral del vi”, que ha obert una exposició històrica que es podrà veure fins al 20 de desembre a la sala Cèsar Martinell.

Mesures de seguretat extraordinàries

Els Premis Vinari també s’han adaptat a la situació generada per pandèmia. L'organització dels Premis ha reforçat les mesures de seguretat i adaptat el funcionament d'un tast de vins: els tastadors s’han assegut a dos metres de distància entre ells, han fet servir mascareta, han utilitzat constantment gel hidroalcohòlic i no s’han compartit espais d'oci entre els membres del jurat i organització. També amb motiu de la Covid-19, aquest any s’ha suspès el tradicional sopar que s’oferia després del tast final.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.