La rubinenca Núria Gascón guanya la primera edició del Festival Confinat de Cinema Experimental

‘Ara crema’ és el curtmetratge guanyador i es pot veure a la plataforma Filmin

La rubinenca Núria Gascón Bartomeu ha estat la guanyadora de primera edició del Festival Confinat de Cinema Experimental, que ha seleccionat la millor producció audiovisual d’un minut realitzada durant el confinament per motivar la creativitat de la gent.

‘Ara crema’, de la jove rubinenca Núria Gascón, ha estat el curtmetratge guanyador i com a reconeixement és possible veure’l a la plataforma Filmin per 95 cèntims. Des de Pescaíto Films, l’organització, asseguren que el curtmetratge “no et deixarà indiferent”.

La Núria explica que es va assabentar del certamen per Instagram. “Tenia temps i material que feia temps que volia donar-li una volta i fer alguna cosa”. Aquesta jove de 26 anys ha estudiat el Grau de Fotografia a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i li agradaria dedicar-se a la direcció de fotografia en cinema i videoclips.

Tot i la seva joventut ha demostrat talent de sobres i moltes ganes de créixer en aquest sector. “Aquesta quarantena ha estat molt productiva i també ens han agafat per un programa del Barcelona Activa de creació d’empreses perquè volem crear una productora”, explica la Núria. 

 
Fotograma del curtmetratge de la Núria Gascón, 'Ara crema'. FOTO: Cedida

   

Una història personal

La Núria revela que el curtmetratge es basa en una història personal i “aquest premi és molt important pel reconeixement d’haver pogut treure això i que sigui per un jurat que admiro molt”, format per Mauro Herce, guanyador d’un Goya a la millor direcció de fotografia per ‘O que arde’ i Carolina Astudillo, documentalista premiada internacionalment per les seves autoficcions documentales, així com Pucho, vocalista de Vetusta Morla.

La jove ens explica que la història gira al voltant “d’un ritual que vaig fer fa un any per purificar-me d’una cosa que em va passar quan era petita, i que per mi és un tema pilar a la meva vida. No vull descriure-ho amb paraules perquè prefereixo que la gent ho vegi”.

La sinopsi del curtmetratge de la rubinenca ho descriu així: “el sofà, el foc, la silueta. Una llar que desapareix en cendres. Després d'un confinament mental i físic de tretze anys en aquesta casa, ha estat necessari un altre per afrontar aquestes imatges. Material fotogràfic familiar (90-00) i videogràfic d'arxiu personal filmat en 16 mm i MiniDv entre març i abril de 2019 durant la mudança i la crema de sofà, muntat en quarantena, abril de 2020”.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.