La 'Sociedad de la Nieve' triomfa als Goya amb segell rubinenc

Octocamvision, empresa especialitzada a rodar amb drons, va participar en la pel·lícula de J.A. Bayona

La pel·lícula de J.A. Bayona La sociedad de la Nieve ha triomfat als premis Goya amb dotze dels tretze premis als quals optava i s'ha convertit en la tercera pel·lícula més distingida de la història dels Goya. I ho ha fet amb segell rubinenc, ja que l'empresa del santcugatenc David Ferré, Octocamvision, es troba a Rubí. Aquesta ha estat l'encarregada de prendre les imatges aèries amb drons del guardonat film.

Les categories en què ha guanyat: millor pel·lícula; millor muntatge; millor director; millor direcció de producció; millor maquillatge i perruqueria; millor disseny de vestuari; millor actor revelació; millor direcció d'art; millors efectes especials; millor direcció de fotografia; millor música original i millor so.

Quan havia passat només una hora des de l’inici de la gala, La sociedad de la nieve ja havia rebut set estatuetes, la majoria d’elles tècniques, una premisa que feia entreveure que seria una gran nit per a la pel·lícula de J. A. Bayona. La previsió s’ha convertit en realitat quan el film del director català s’ha alçat amb dotze dels tretze premis als quals estava nominat, entre els quals, millor direcció i millor pel·lícula, una categoria en la que el director català s'estrenava. A La sociedad de la nieve només se li ha escapat el premi a millor guió adaptat, que ha rebut la catalana Robot dreams, de Pablo Berger.  

Més info: Les imatges aèries de 'La sociedad de la nieve' arriben als Òscars amb segell rubinenc

Després de rebre el premi al millor director, Bayona ha agraït la confiança dels acadèmics per portar-los als Oscars: “Tan de bo el pugui recollir en nom de tots”. El cineasta ha confessat que han estat deu anys escoltant gent que els deia que ‘La societat de la neu’ era impossible de tirar endavant i que no es podria fer un film  en castellà amb aquest nivell d’ambició. Fins que va arribar Netflix i es va demostrar que es podia fer", ha dit. Bayona ha destacat que porten 150 milions d’espectadors a tot el món a la plataforma i 450.000 espectadors a les sales d’Espanya, tot i no 

arribar a un acord amb dues grans companyies de cinemes de l’Estat. 

El director també ha reconegut que quan va fora amb un film en castellà s’ha de picar “el doble de fort”, mentre que quan està aquí té la sensació que se’l veu d’una altra lliga. “Casa meva és el cinema espanyol i estic molt orgullós de formar part d’aquesta família. Crec en el cinema espanyol i penso en aquesta gent que va estar abandonada a la muntanya i que creien que estaven morts i van sortir perquè van treballar junts i aquesta és la idea que tinc de la família del cinema espanyol, que junts aconseguirem el que volguem”. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.