Teatre, dansa, música i humor en la nova temporada de La Sala

La comèdia Kràmpack, els espectacles del Mag Lari, Quim Masferrer o el Sevilla són algunes de les novetats de la nova temporada

El teatre municipal La Sala acollirà durant els pròxims mesos una vintena d'espectacles que inclouen teatre, dansa, música, humor, màgia i propostes familiars. Les entrades per als diferents espectacles d'aquesta temporada es poden adquirir a la taquilla de l'equipament els dijous i divendres de 17 a 20 h, i també a través d'Internet

Nova programació

La proposta que obrirà la programació serà Veus que no veus, el 20 de febrer. Es tracta d'un muntatge còmic amb les pallasses Pepa Plana i Noël Olivé, que reinventa en clau femenina les anomenades "entrades clàssiques", és a dir, els números pensats per iniciar un espectacle o enllaçar escenes.

Aquell mateix cap de setmana, el 21 de febrer, arribarà la primera proposta musical de la temporada: una interpretació de Les quatre estacions de Vivaldi a càrrec de la formació Vespres d'Arnadí i de la violinista Lina Tur Bonet.

El 26 de febrer serà el torn de l'humor. De la mà de promotors externs al teatre, El Sevilla, cantant de la banda Mojinos Escozíos, portarà a la ciutat La vida es rocanrol, on explota el seu vessant més còmic a través del monòleg.

L'endemà, el 27 de febrer, l'escenari de La Sala canviarà completament de registre amb l'obra Aula Brecht, en què l'actor Òscar Intente posa en relació els textos de Bertold Brecht amb el món de la docència. El muntatge es presentarà dins el cicle Entre bambolines.

En aquest mateix format reduït, el 7 de març, el públic del teatre podrà assistir a l'original proposta Infanticida, una òpera electrònica que adapta el text de Víctor Català (Caterina Albert) i el transforma en un espectacle contemporani interpretat per Neus Pàmies. L'obra es representarà dins la programació del Dia Internacional de les Dones.

L'humor tornarà a La Sala el 20 de març amb Comandante Lara & Cía, un muntatge programat per promotors externs en què el mediàtic Luis Lara (Comandante Lara) actuarà acompanyat de Vicente Ruidos i Jesús Tapia.

El 21 de març, la companyia Les Antonietes Teatre portarà al teatre municipal l'obra Un dia qualsevol, amb Annabel Castan, Imma Colomer, Pep Ferrer i Quimet Pla; una comèdia al voltant de la tercera edat dirigida i escrita per Oriol Tarrasón.

Com cada any, La Sala celebrarà el Dia Mundial del Teatre. Enguany serà el 26 de març amb un seguit de píndoles escèniques d'accés gratuït pendent de determinar. 

El 10 d'abril, l'escenari del teatre es tornarà posar el servei de la música clàssica. La pianista Raquel Portales i la violoncelista Mireia Quintana oferiran el concert El so de l'ànima en format Entre bambolines.

Al dia següent, l'11 d'abril, Míriam Iscla i Abel Folk arribaran a La Sala com els pares de la família Font, en el muntatge Alguns dies d'ahir. La situació política a Catalunya durant els darrers mesos de 2017 és el teló de fons d'aquesta obra escrita per Jordi Casanovas i dirigida per Ferran Utzet.

Un dels grans atractius musicals de la temporada serà el concert de Nico Roig que tindrà lloc el 17 d'abril sota el títol Yo siempre sueño que sí. Serà una cita del tot original, ja que el cantant i els músics que l'acompanyen es faran envoltar del públic, que anirà equipat amb auriculars per poder apreciar el so binaural de l'actuació.

Tot un clàssic de la comèdia catalana, Kràmpack, aterrarà al teatre municipal el 25 d'abril, interpretat per Àlex Ferré, Mikel Iglesias, Jaume Casals i Lídia Casanova. El text de Jordi Sánchez, que va tenir la versió cinematogràfica ara fa vint anys, torna als escenaris teatrals dirigit per Pep Antón Gómez.

 

També està prevista per a aquesta temporada la funció de Bona gent que es va haver de suspendre com a conseqüència de la pandèmia. L'obra de Quim Masferrer, que situa el públic com a gran protagonista, es podrà veure finalment l'1 de maig.

El 15 de maig, La Sala acollirà l'espectacle Recordar Eduard Ventura a càrrec de l'Esbart Dansaire de Rubí. Sota la direcció artística de Jordi Rubio, l'entitat retrà homenatge a qui va ser el seu director artístic durant quinze anys.

La temporada del teatre municipal seguirà el 16 de maig amb l'actuació del Mag Lari, que revisitarà la ciutat per oferir dues sessions de l'espectacle Una nit amb el Mag Lari, on torna a combinar amb èxit il·lusionisme i humor.

Espectacles per veure en família

La Sala adreça els seus espectacles a totes les franges d’edat, inclosa la infància. Dins l'oferta familiar programada per La Xarxa, aquesta temporada es presentaran quatre propostes. Txema Màgic protagonitzarà l'espectacle d'il·lusionisme The postman (El carter) el 21 de febrer, després del seu anterior ajornament com a conseqüència de la pandèmia.

El 14 de març, es podrà gaudir de la proposta circense plena de fantasia Neón, a càrrec de la companyia Truca Circus.

El 18 d'abril, es recuperarà un altre dels espectacles suspesos per la Covid-19, Silenci... dansa, en què la companyia Factoria Mascaró juga amb la dansa, la música i el silenci.

Finalment, La Sala rebrà el 9 de maig l'onírica obra de titelles Hai, la pescadora de somnis, de la companyia Giramàgic.

Altres propostes

Aquest primer semestre de l'any, La Sala recuperarà la col·laboració amb l'Escola Municipal de Música Pere Burés: programarà tres concerts inclosos al Cicle de Música de Cambra que organitza el centre educatiu, els quals tindran lloc els dies 29 d'abril, 6 de maig i 13 de maig. A més, l'alumnat de l'escola gaudirà d'avantatges per assistir als recitals que tinguin lloc al teatre.

L'equipament també tornarà a ser la seu del Cicle Gaudí que organitza l'Acadèmia del Cinema Català. Les tres primeres pel·lícules confirmades per a aquesta temporada són Uno para todos (5 de febrer), La boda de Rosa (18 de febrer) i Terra de telers (19 de març).

D'altra banda, si l'evolució de la pandèmia ho permet, l'equipament també té previst programar al juny una nova edició del festival Teatre sense Teatre, que porta les arts escèniques fora dels escenaris habituals.

Compra d'entrades

Les entrades per als diferents espectacles d'aquesta temporada es poden adquirir a la taquilla de l'equipament els dijous i divendres de 17 a 20 h, i també a través d'Internet

Com és habitual, en el cas dels espectacles programats per l'Ajuntament, el teatre ofereix descomptes del 25% als següents col·lectius: persones amb el Carnet Jove, jubilats, aturats, persones amb el carnet de la Biblioteca, famílies monoparentals i nombroses, i persones amb diversitat funcional.

Obres de millora 

Excepcionalment, la temporada arrencarà al febrer com a conseqüència de les obres de millora previstes, ja que es renovarà el terra de l'escenari i s'instal·larà una nova estructura al sostre una cortina divisòria que facilitarà la reducció de l'aforament en aquells espectacles que requereixen menys públic.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.