Dones de Rubí es formen en l’àmbit de l’horticultura i la jardineria als horts de Cova Solera

La formació s’ha adreçat a una desena de dones en situació d’atur amb l’objectiu de fomentar la seva capacitació professional i la seva inclusió social

Una desena de rubinenques s'han format aquest dijous en el curs d'Introducció a la jardineria i l'horticultura organitzat per l'Ajuntament de Rubí i que s'ha impartit als horts municipals de Cova Solera. La formació s’ha adreçat a dones en situació d’atur amb l’objectiu de fomentar la seva capacitació professional i la seva inclusió social.

L'oferta formativa ha constat de deu sessions eminentment pràctiques on s’han treballat temàtiques com la utilització de maquinària agrícola (desbrossadores i motocultors), realització de treballs de poda manual d’arbres fruiters, planters ecològics i plantes aromàtiques, així com tasques de sembra directa i de plantació.

 

Un cop finalitzat el curs, els regidors de Serveis Socials, Yolanda Ferrer, de Medi Ambient Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano, i de Ciutadania, Pau Navarro, han lliurat els certificats d’assistència i aprofitament. Aquest document els permetrà acreditar la formació realitzada als seus respectius currículums.

Segons Yolanda Ferrer, "el curs es va plantejar amb la finalitat de millorar l'ocupabilitat de dones en situació d'atur de llarga durada en un sector que està molt masculinitzat. Havíem detectat que és un àmbit on hi ha opcions d'inserció laboral, amb freqüència de plans d'ocupació i que limitava la participació de les dones".

Per la seva banda, Andrés Medrano ha explicat que "els horts municipals tornen a demostrar el seu valor com a eina de transformació personal i social. És una aposta consolidada amb les futures formacions ja programades per a joves i persones aturades de llarga durada". Per últim, Pau Navarro ha assegurat que "la transversalitat d’aquesta actuació, que combina diferents competències municipals, és la forma d’apoderar la ciutadania i d’oferir oportunitats de futur independentment de l’origen". 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.