L'activitat productiva de les empreses catalanes cau un 66%

La construcció és el sector més afectat amb una caiguda del 75%

L'activitat productiva de les empreses ha caigut un 66% com a conseqüència de la inseguretat que genera la declaració de l'estat d'alarma per part del Govern espanyol i la caiguda en picat de les comandes, segons un estudi de la patronal Cecot. L'informe apunta també que el 74,6% de les empreses que estan actives tenen "moltes dificultats" per desenvolupar l'activitat, amb una quarta part de les plantilles inoperatives. Per sectors, la davallada més important és a la construcció (75%). La davallada de l’activitat també ha estat important en els serveis i el comerç que encara pot desenvolupar la seva activitat (70%). El transport i la indústria han resistit una mica millor, però en la millor de les situacions la capacitat està al 40%.

Les expectatives per a les pròximes setmanes no són millors. Els empresari es mostren poc confiats en poder mantenir la seva activitat. Tot i que un 44,6% intentarà continuar malgrat les incerteses, el 39,3% creu que només continuaran els sectors considerats estratègics. L'única nota esperançadora de la situació actual ha estat la ràpida capacitat d'adaptació de les empreses per mantenir una part de la seva activitat a través del teletreball. El 42,3% de les plantilles es troba en aquesta situació.

 

Segueix l'última hora sobre el coronavirus a Rubí a través de les nostres xarxes socials TwitterFacebookWhatsApp i Instagram, o a través del nostre butlletí diari.