S’atura l’ERO per als 760 treballadors de Continental i s’anul·la la vaga

La direcció de Continental anuncia que atura l’ERO per als 760 treballadors de la plantilla

La direcció de l’empresa de Continental ha emès un comunicat en el qual informa que, després de mantenir la una reunió de mediació entre els responsables de la companyia, representants sindicals i de la conselleria de Treball de la Generalitat, s’ha acordat cancel·lar la vaga prevista per demà.

La direcció de l’empresa anuncia que l’expedient de regulació d’ocupació (ERO), que anava a presentar el pròxim 5 de febrer, també queda aturat, “a partir de les exigències, per part dels representants legals de la plantilla, de negociar les condicions d’extinció dels contractes de treball”.

El comunicat també explica que entre les parts que s’han reunit aquest matí han acordat la creació d'un calendari de reunions amb els treballadors, autoritats i representants de la Conselleria de Treball, per tal de reforçar el diàleg i garantir que el procés de reindustrialització de les instal·lacions de la unitat de negoci Instrumentation & Driver HMI, situades a Rubí, es desenvolupi “en un context de pau social”.

Des de Comissions Obreres valoren positivament la constitució d’aquesta mesa de negociació i esperen que “la direcció de Continental Automotive posi interès i faci un esforç per avançar en les negociacions d’aquests dos aspectes per poder resoldre la situació quan abans millor”.

Així mateix, des del sindicat informen que s’ha acordat obrir una mesa de negociació, amb la mediació del Departament de Treball de la Generalitat, en la qual l’empresa es compromet a avançar en dues línies fonamentals: d’una banda, el pla de reindustrialització per a la planta de Rubí, i, de l’altra, començar a negociar les condicions de sortida d’aquelles persones que quedin fora del pla de reindustrialització. La primera reunió d’aquesta mesa està prevista per al proper 3 de febrer.

Més informació