Els treballadors de Continental convoquen un segon dia de vaga davant l’anunci d’un ERO

La direcció de Continental anuncia un ERO i els sindicats convoquen aquest divendres una segona jornada de vaga

Tal com estava previst, la direcció de Continental s’ha reunit aquest matí amb els portaveus sindicals per afrontar dos assumptes importants: per una banda, el procés de compra per part d’una nova empresa de les dues plantes que la multinacional té a la ciutat; i, de l’altra, negociar la sortida del personal a través de la recol·locació, les prejubilacions i/o indemnitzacions.

Segons Josep Rueda, secretari general de CCOO d’Indústria del Vallès Occidental-Catalunya Central, està tot encara “molt verd” i la companyia ha anunciat que el pròxim 5 de febrer presentarà l’expedient de regulació d’ocupació (ERO). Durant la trobada d’avui, l’empresa tampoc ha facilitat el nom de les possibles empreses interessades a comprar la planta de Continental a Rubí.

Rueda també ha explicat que demà els portaveus sindicals es reuniran amb Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya, per abordar la situació actual que afecta 760 treballadors.

Rueda ha assegurat que a la fàbrica encara hi ha feina de producció fins al 31 de desembre de 2021 i “el seu tancament es farà de forma gradual”.

La segona vaga dels treballadors de Continental està prevista per aquest divendres 24 de gener i que sigui una aturada laboral de 24 hores. La primera vaga va estar secundada pel cent per cent de la plantilla, formada pel torn de dia i de nit.

Més informació