Més de 700 llocs de treball en perill

Comissions Obreres anuncia que l’empresa Continental Automotive vol vendre la planta de Rubí

Aquest dimecres Comissions Obreres (CCOO) ha anunciat que la multinacional Continental Automotive vol vendre la planta que té a Rubí i que dóna feina a més de 700 persones, la majoria d’elles de la mateixa ciutat.

Segons Josep Rueda, secretari general de CCOO d’Indústria del Vallès Occidental-Catalunya Central, “des de la companyia parlen de reindustrialització de la planta de Rubí però realment és posar-la en venda”.

Rueda assegura que passarà el mateix que amb General Cable, que pretén tancar les plantes de Montcada i de Manlleu després de ser comprada per Prysmian. “Vindrà un comprador, les condicions de treball no seran les mateixes i hi haurà gent que es quedarà al carrer”, ha manifestat el secretari general de CCOO del Vallès Occidental, qui ha recordat que la major part de la plantilla és de Rubí.

Des de Comissions Obreres rebutgen la decisió de la multinacional Continental Automotive de reindustrialitzar la planta que té a Rubí “per vendre-se-la”, i expliquen que aquesta operació s’emmarca en un procés de reestructuració a escala mundial de la companyia. “La planta de Continental a Rubí fa components electrònics per al sector de l’automòbil i amb la digitalització això quedarà obsolet. El que es fa aquí és actual però no té futur”, ha declarat Josep Rueda.

Per aquest motiu, des del sindicat exigeixen a la direcció de Continental Automotive que faci les inversions necessàries en R+D a la planta de Rubí per modernitzar les instal·lacions i adaptar-la a la nova realitat del sector per produir components per a vehicles elèctrics. “Exigirem a la direcció seure a la taula i saber quin és el canvi tecnològic que implementaran per tenir futur” ha explicat Josep Rueda, qui ha recordat que, a banda dels 700 treballadors de la planta de Continental a Rubí, també hi ha moltes empreses i proveïdors que es veuran afectats per aquesta nova situació.

 

Cal recordar que Continental Automotive Spain és la segona empresa que més factura a Rubí, amb 244 milions d’euros, després de B Braun, amb 258 milions d’euros.

TOT Rubí  ha contactat amb la companyia, la qual ha informat, a través d’un comunicat, que Continental ha pres mesures a nivell global per garantir la viabilitat i competitivitat de la unitat de negoci Instrumentation & Driver HMI.

Asseguren que aquestes mesures són necessàries davant la disminució de les vendes en el sector de l'automoció i l'entrada massiva de nous competidors a causa de la digitalització en la industrial de l'automoció, amb la conseqüent pressió en els costos.

Des de Continental expliquen que la companyia inicia a Espanya una fase d'anàlisi per emprendre un possible procés de reindustrialització a les instal·lacions que aquesta unitat de negoci té a Rubí, amb l'objectiu d'assegurar la continuïtat de les plantes.

Més informació