Dones de 45 anys que viuen a Rubí: el perfil de la plantilla de Continental Automotive

Reunió entre l’Ajuntament de Rubí i líders sindicals de Continental Automotive per salvaguardar els 760 llocs de treball

L’equip de govern i la Junta de portaveus dels diferents grups municipals s’han reunit aquest divendres amb el comitè d’empresa de Continental després que s’anunciés ahir els plans de la companyia de vendre la planta de Rubí.  La multinacional assegura que ha hagut de prendre aquesta decisió, que anomena procés de reindustrialització, davant la disminució de les vendes en el sector de l'automoció, en una operació que afecta la companyia a escala mundial.

Núria Requena, secretaria general de la secció d’UGT a Continental Automotive i presidenta del Comitè, ha avançat als mitjans locals que s’ha establert amb l’empresa un període de negociació de sis mesos, tot i que intentaran que s’ampliï aquest termini. “L’únic que volem aconseguir són les millors condicions per als llocs de treball”.

Segons Requena, i en la mateixa línia del que va anunciar ahir Josep Rueda, secretari general de CCOO d’Indústria del Vallès Occidental-Catalunya Central, la solució per no haver de perdre llocs de treball passa per una major inversió de l’empresa per modernitzar les instal·lacions i adaptar-les a la nova realitat del sector. “Però per contra, creuen que és millor invertir en altres localitzacions, com podria ser a la Xina, on la inversió seria menor i el marge de benefici major”, ha assegurat la secretària de la UGT.

Representants i líders sindicals de Continental Automotive abans d'entrar a la reunió amb l'Ajuntament de Rubí. FOTO: Redacció

Núria Requena ha declarat que encara saben poca cosa del futur de la planta de Continental Automotive de Rubí, i que han de negociar amb l’empresa, per saber quines opcions hi ha, o bé un nou inversor extern compra l’empresa o la mateixa Continental, en una altra de les  divisions que té, absorbeix la planta que està a Rubí per a una altra activitat. ”Hem de negociar les condicions de treball de les persones a les quals representem, que és el que realment ens importa”.

Novament s’ha recordat que Continental Automotive és la segona empresa que més factura a Rubí, després de B Braun i des d’UGT atribueixen aquesta decisió de reindustrialització a obtenir majors beneficis. “Però fins ara estem treballant i tenim compromisos amb proveïdors com BMW i, de fet, l’empresa ens ha dit que continuem treballant com ara. La plantilla està fent el do de pit, com sempre ha fet fins”, ha manifestat Requena, qui ha afegit que el personal va acceptar una baixada salarial i sempre ha estat exemplar.

 

Requena ha explicat que actualment treballen a les dues plantes de Continental Automotive de Rubí 760 persones, la mitjana d’edat és de 45 anys i la majoria són dones, un 85% de la plantilla. “La majoria van entrar a treballar amb 18 anys i l’única activitat laboral que han tingut és aquesta. Per això estem en una situació crítica i lluitarem per aconseguir les millors condicions de treball i que hi hagi consecució de la feina”.

La reunió ha tingut lloc a la sala de plens. FOTO: Ajuntament-Localpres

La líder sindical, abans d’entrar a la reunió, ha afirmat que esperaven suport del consistori per conservar els llocs de treball, “ja que comportaria un impacte social molt gran, no només a Rubí, sinó a la comarca. Aprximadament 400 persones són de Rubí però també vénen de Barcelona, Badia del Vallès, Sabadell, Cerdanyola, etc”.

Posteriorment a la reunió, l’Ajuntament de Rubí ha informat que s’ha compromès a treballar per la continuïtat dels llocs de treball de la planta rubinenca de la multinacional Continental després de la reunió mantinguda amb el Comitè d’empresa de la companyia aquest divendres.

L’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez Martínez, ha assenyalat “la prioritat del consistori és salvaguardar els llocs de treball de la planta rubinenca davant les decisions que pugui prendre la direcció de l’empresa”.

Més informació