La plantilla de Continental es manté en peu de guerra davant la situació d'incertesa

Aquest dimecres 15 de gener s’ha celebrat la primera de les dues vagues anunciades pels treballadors en protesta per la venda de la planta de Continental a Rubí

La plantilla de Continental de Rubí ha celebrat la primera jornada de vaga després que el mes de desembre la direcció anunciés la seva voluntat de vendre les dues fàbriques que té al municipi. Segons els sindicats, la vaga ha estat secundada pel cent per cent de la plantilla, formada per 760 persones, la majoria dones i de Rubí.

Vaga de la de plantilla Continental

   

El secretari general secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, Javier Pacheco, s'ha apropat fins a Rubí per expressar el seu suport als empleats "d'una empresa històrica en el sector de l'automoció a Catalunya". Pacheco ha lamentat que l'empresa hagi decidit "donar resposta a un procés d'obsolescència productiva no invertint en la renovació el seu producte i decidint recentralitzar el seu caràcter productiu en un país diferent al d'origen". Ha acusat la companyia d'actuar de forma "unilateral" i ha dit que "s'emportarà per davant més de 700 treballadors".

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, davant dels mitjans de comunicació locals. FOTO: Redacció

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, davant dels mitjans de comunicació locals. FOTO: Redacció

El secretari de CCOO ha explicat que la direcció de Continental continua sense voler concretar qui són els possibles compradors de l'empresa i per això des del sindicat demanen participar de forma directa en el procés de compra. "Com ens refiem d'una empresa que ha manifestat que vol marxar? No volem que ens arreglin la vida, ens la volem arreglar nosaltres i participar de manera proactiva. O formem part de la prospecció de l'empresa o hi haurà conflicte", ha declarat Pacheco.

Núria Requena, secretaria general de la secció d’UGT a Continental Automotive i presidenta del Comitè, ha explicat que la plantilla es manté unida i la vaga ha estat secundada al cent per cent per tota la plantilla, el que inclou els torns de nit i de dia.

“Fem aquesta vaga perquè ens posin informació sobre la taula per poder començar amb les condicions que la gent necessita saber”, tot referint-se a un pla de prejubilacions anticipades, recol·locacions i indemnitzacions del personal. Segons Requena, la direcció de l’empresa els hi ha dit que per aquesta informació necessiten temps però “nosaltres no tenim res i pensem que dues setmanes és molt, tot i que s’han compromès a facilitar informació el 22 de gener sobre aquests tres punts”.

Núria Requena a l'exterior de la fàbrica de Continental a Rubí a primera hora del matí. FOTO: Redacció

   

La Mari Carme Vilà, representant de la Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya (FTCT) ha confirmat que una vaga d’aquestes característiques té un fort impacte econòmic en la multinacional. “Aquí una parada de producció d’un dia és important. Estem amb una producció de 15.000 unitats diàries”. Vilà ha recordat que la planta de Rubí és proveïdora de grans empreses com el grup PSA (Citroën, Peugeot), BMW i la Ford, entre altres.

Manifestació fins a les portes de l’Ajuntament de Rubí

A partir de les 11 h la plantilla de les dues plantes de Continental de Rubí, Continental i Conti Plastic, ha iniciat un recorregut a peu des del polígon industrial de Sant Genís i Cova Solera fins al centre de la ciutat.

Vaga de la de plantilla Continental  15/01/2019

   

Els treballadors han recorregut els carrers del centre de Rubí, i entre els manifestants es trobava l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, juntament amb altres regidors de l’equip de govern i d’altres forces municipals.

L'alcaldessa de Rubí es trobava entre els manifestants. FOTO: Redacció

   

El Moviment per unes pensions públiques dignes de Rubí també ha acompanyat durant al recorregut als manifestants i ha mostrat el seu recolzament a la plantilla.

El Moviment per unes pensions públiques dignes de Rubí. FOTO: Redacció

   

En arribar a les portes de l’Ajuntament, la portaveu d’UGT, Núria Requena, ha llegit un manifest a favor de la lluita i la continuïtat dels llocs de treball. Tant la líder sindical com alguns dels manifestants s’han mostrat visiblement afectats davant la situació d’incertesa que estan vivint.

La manifestació ha acabat a les portes de l'Ajuntament de Rubí. FOTO: Redacció

   

 

Més informació