Primeres accions de la gestió circular de Can Jardí

17 empreses rubinenques s'han sumat a aquesta prova pilot

17 empreses del Polígon d'Activitat Econòmica de Can Jardí han apostat per participar de la proposta de polígon circular de Rubí Brilla. Ara, aquesta prova pilot comença a prendre forma i ja s'ha acordat el funcionament del grup i s'han prioritzat les primeres accions. 

El grup ha acordat impulsar un Pla de Mobilitat de Polígon i implementar un autobús col·lectiu que permeti millorar la connectivitat de les empreses i reduir la congestió de la zona. També s'instal·laran sistemes d'autoconsum energètic compartit amb instal·lacions solars per a cada membre i s'impulsarà un projecte conjunt per a tot el polígon per tal d'obtenir millor preu i estudiaran les diferents modalitats d'autoconsum d'inversió zero. 

En relació als residus, les empreses han avalat la proposta d’una gestió conjunta que gràcies a l’economia d’escala i la reducció en el transport ha de permetre una reducció dels costos. Igualment, les empreses del polígon circular avaluaran la viabilitat i els avantatges que suposaria tenir un sistema de descalcificació de l’aigua compartit.

 

Can Jardí - Polígon Circular

El projecte parteix de la idea que la gestió compartida dels diferents recursos del polígon permetrà optimitzar costos, reduir les emissions de CO₂, crear ocupació i nous perfils professionals i millorarà la competitivitat de totes les empreses participants. Així, la prova pilot ha posat en marxa un Equip gestor del Polígon format per especialistes en matèria d’energia, aigua, residus i mobilitat que en total gestionarà 63.999.781 kWh d’energia, 42.600 m³  d’aigua, 3.332 Tones de residus i 683 treballadors.

La finalitat de la prova pilot és demostrar la viabilitat econòmica de la gestió compartida dels recursos, de manera que el cost de l’equip de gestió serà inferior a l’estalvi obtingut per a cada empresa.

Fins al moment, participen del projecte 17 empreses: Jovi, Ruffini, KAO Chimigraf, Gaherma, Solga, Starcke Abrasivos, Imerys Perlita, Innovación y Control de la Energía, Carlos Árboles, Mimaven, Kennametal, Pamole, Nuevas técnicas de Coloración, FLO, Alumec, ICMA i CEVAGRAF.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?