Una vintena de rubinencs entren a les llistes de l'atur durant el mes de febrer

Tot i el lleuger increment, hi ha 270 persones menys sense feina en comparació amb la mateixa època de l'any passat

Lleuger augment de la desocupació a Rubí aquest mes de febrer, amb 21 veïns més a les llistes de l'atur, deixant un nombre total de 4.403 persones sense feina, el que suposa un augment d'un 0,4% respecte al mes de gener de 2023. Tot i això, en comparació amb l'any passat, hi ha 279 persones menys a l'atur en la mateixa època de l'any.

D'altra banda, segons el darrer informe de l'Observatori del treball de la Generalitat, la bretxa salarial entre homes i dones se situa en el 19,7% (dades de l’any 2020), un 0,9% menys que l'any anterior.

Segons aquest estudi, això s'explica perquè ha augmentat el temps de treball remunerat entre les dones; s’han beneficiat més que els homes de l’increment del salari mínim interprofessional per tenir més presència en llocs de treball de menor remuneració, i per l’efecte composició (la destrucció d’ocupació registrada en 2020 ha estat sobretot entre la de menor remuneració, el que ha fet pujar els guanys mitjans, en especial entre les dones).

Creix l'ocupació en el conjunt català

Catalunya ha tancat el febrer amb una caiguda lleugera de l'atur i un impuls de la creació d'ocupació. Les llistes d'afiliats han sumat 25.600 treballadors més (+0,7%) fins als 3,6 milions de treballadors, la xifra més alta de la sèrie històrica que s'inicia el 2004, segons ha informat el Ministeri de Seguretat Social aquest dijous. 

L'atur puja en 2.600 persones a l'Estat

En l'últim mes, Catalunya ha destruït atur a un ritme superior a la mitjana estatal. Amb tot s'ha situat novena en la llista de comunitats amb més descensos, liderada per Aragó (-2,13%), Astúries (-1,41%) i Castella i Lleó (-1,23%).

A l'Estat, el nombre d'aturats ha registrat un increment de 2.618 persones en comparació amb el gener però s'ha mantingut per sota del llindar dels tres milions.

Un 15% de contractes menys

Un any després de l'entrada en vigor de la reforma laboral es noten els efectes en la contractació, amb menys signatures però més treballadors amb contracte indefinit, que representen el 44% del total. En aquesta categoria s'hi inclouen els treballadors fixos discontinus, que s'activen i es desactiven al llarg de l'any.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació