L’Efecte E ofereix recursos formatius per a la salut emocional de les famílies

El programa inclou un taller per educar les emocions i un taller grupal per a famílies amb infants de 0 a 3 anys

L'Efecte E de l´últim trimestre del curs proposa tres formacions en línia adreçades a famílies que tracten temes de salut emocional i de lleure tant dels nens i nenes com dels adults de la família. La programació d’aquest últim trimestre del curs arrenca dissabte 8 de maig amb la sessió de música per a nadons (11 h) de la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

El pròxim dijous 27 i divendres 28 de maig de 17:30 h a 19:30 h es realitzarà un taller per educar les emocions en família, pensat per a pares i mares amb fills i filles de 6 a 16 anys mentre que els pròxims dimecres 2, 9 i 16 de juny de 18 h a 20 h es faran tallers grupals per a famílies amb infants de 0 a 3 anys per compartir, reflexionar i oferir recursos per afrontar amb calma la primera etapada del desenvolupament psicoevolutiu dels nadons - a càrrec de Diana Barendblit, psicòloga clínica, i Gemma Ros, psicòloga clínica del centre IPSI, Centre d'Atenció Psicològica-.

Just abans d’acabar el curs, s’ofereix una càpsula de suport familiar titulada I a l’estiu què fem? (divendres 4 de juny – de 19:15 h a 20:15 h) a través de la qual Cristina Castañé, de l’Òliba recursos educatius, compartirà amb les famílies propostes per gaudir de l’estiu en època de pandèmia.

La programació de l’Efecte E aplega totes les propostes culturals i educatives pensades per a famílies que ofereix la ciutat, ja siguin activitats d’oci per a nens i nenes o formació dirigida a persones adultes. S’hi inclouen les propostes del Servei d'Educació i dels diferents equipaments culturals i es desenvolupa paral·lelament al curs escolar i es renova cada trimestre.

L’Ateneu Municipal també se suma a la programació de l’Efecte E amb les propostes de teatre i música familiar i el cicle Art i Creativitat. El teatre per a tots els públics de L’Ateneu inclou:

  • El peix Irisat, de la companyia Patawa (Dissabte 8 de maig a les 12 h).
  • Frederick, ni gana, ni set, ni buit de Cacauet teatre (Dissabte 5 de juny a les 12 h).
  • Extra, Extra de la companyia Txema Muñoz (Dimarts 6 de juliol a les 19 h).

Els espectacles musicals en família d’aquest equipament municipal es poden veure en doble sessió: a les 11 h i a les 12 h. Aquest últim trimestre del curs, hi haurà Un aperitiu musical (dissabte 29 de maig) i l’espectacle El cargol Pol i els seus amics (dissabte 12 de juny).

Al Teatre Municipal La Sala també s’hi pot veure un espectacle familiar: Hai, la pescadora de somnis de la Cia. Giramàgic (diumenge 9 de maig a les 12 h).

L’Efecte E també inclou dues propostes que tenen a veure amb el medi ambient: una ruta pels prats i el torrent de Can Ramoneda en col·laboració amb Rubí d’Arrel (Dissabte 15 de maig de 10 a 13 h) i el taller Petits cuiners a càrrec d’Artistic Events (diumenge 23 maig a les 12 h) al Museu Municipal El Castell (MMUC) que explica com cuinar amanides saludables a partir de productes de proximitat. 

La programació completa l’Efecte E i els requeriments d’inscripció de cada activitat es poden consultar al web municipal. Com tota l’activitat educativa i cultural de la ciutat, amb motiu de la COVID-19 cal inscripció prèvia per a la majoria de les propostes. Les activitats presencials tenen aforament limitat i es requereix sempre l’ús de la mascareta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.