"La boxa t’aporta un bon estat físic i mental”

Entrevistem a persones que entrenen en el Club Boxeo Vega de Rubí

La boxa no entén d’edat, gènere ni condició física. Entrenar-se tampoc significa preparar-se per haver de competir. Tot és posar-s’hi i fer-se addicte a un esport amb el qual s’aconsegueix plenitud física, però sobretot mental. De fet, és considerat un dels esports més complets, ja que la seva pràctica aeròbica enforteix els músculs i millora la flexibilitat, la resistència i l’agilitat.

I si no que li diguin al Gregorio. Amb 70 anys ha reprès aquest esport després que el metge li recomanés practicar exercici físic. “Com estic jubilat vinc a entrenar, normalment, de dilluns a divendres”, ens explica, mentre li cau la suor.

En Gregorio va tenir el seu primer contacte amb la boxa quan tenia 30 anys i va arribar a competir com amateur. Actualment té una pròtesi a les cames però això no li impedeix exercitar-se dur amb el sac i els companys de classe.

En Gregorio és de Rubí i practica boxa de dilluns a divendres. FOTO: Redacció

La Bea és una jove que tenia ganes de posar-se en forma i des del maig d’aquest any també practica boxa a Rubí. “Ho vaig provar i em va encantar. Em sento en forma però a nivell mental és on més noto la diferència”.  Per ella la boxa és una manera de mantenir la salut física i mental, l’ajuda a relaxar-se i alliberar-se de l’estrès. “A més et sents forta, i potser no estic tan en forma com m’agradaria, però et dóna empoderament i seguretat”.

La boxa és considera un dels esports més complets. FOTO: Redacció

La Beli, d'Isabel, té 37 anys i practica futbol americà. També porta poc més dos mesos entrenant boxa perquè li agraden els esports de contacte. “La boxa t’aporta un bon estat físic i mental, com si fossis al gimnàs però sense haver de fer màquines i, a més, descarrego molt”.

Moltes persones que practiquen boxa coincideixen en el fet que acaba convertint-se en un esport gairebé addictiu. “Comences a venir i després ho necessites diàriament”, assegura la Beli, que entrena tres dies a la setmana.

Víctor Vega, un boxejador rubinenc en categoria wèlter

Els cervells del Club Boxeo Vega són la parella formada per la Mari Romero i el Víctor Vega, que van obrir el centre situat al carrer Dant de Rubí ara fa prop d’un any. El rubinenc va donar el salt de boxejador amateur a professional fa uns mesos, i ara es prepara per competir el 23 de novembre a França, en la categoria wèlter.

Víctor Vega és boxejador en la categoria wèlter. FOTO. Redacció

Vetllada solidària de de boxa femenina

Aquest dissabte 5 d’octubre tindrà lloc una vetllada solidària de boxa femenina a Rubí en contra de l’Alzheimer, del qual us informarem pròximament.