Nou equip de futbol a Rubí integrat per persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat representen el 5% de la població total de Rubí

Aquest dimecres s’ha presentat a Rubí el nou equip de futbol 7 inclusiu creat pel CEF Can Mir i el CE Horitzó. L’equip està integrat per persones amb diversitat funcional, discapacitat intel·lectual o bé amb alguna malaltia mental i participarà en la nova lliga Wefutbol 7.

A la lliga Wefutbol 7 poden jugar les persones majors de 12 anys amb qualsevol tipus de discapacitat, trastorn mental o paràlisi cerebral, que siguin capaces de jugar a futbol. Les úniques exclusions són les persones que van en cadira de rodes, per raons de seguretat, i les persones invidents, ja que juguen amb un reglament diferent i necessiten unes infraestructures concretes.

Actualment, l’equip està integrat per una desena de persones i està obert a noves incorporacions. Encara que de moment no hi ha cap noia inscrita, Josep Bernabeu, president del CE Horitzó ha assegurat que l’equip està obert també a elles perquè “és una lliga integradora”. Bernabeu també ha recordat que la discapacitat sovint suposa un sobrecost en la vida quotidiana, per la qual cosa els preus per jugar en aquest equip són molt assequibles.

De dreta a esquerra, Juan López, Jordi Peiró, Josep Bernabeu i Yolanda Ferrer. FOTO: Redacció.

Un espai de socialització més que de competició

Els partits es disputaran al camp de futbol de la zona esportiva de Can Mir els diumenges a les 11 h. “M’agradaria que pel municipi de Rubí aquest equip fos molt important i que quan juguéssim a casa la gent vingués a veure’ns, malgrat la incomoditat que pot suposar venir fins a Can Mir”, ha comentat el president del CE Horitzó.

D’altra banda, Jordi Peiró, president del CEF Can Mir, ha recordat que el més important en aquest cas és la socialització i la diversió més que no pas la competició en si. “Aquests nanos, fent aquesta activitat, són molt feliços. Intentem que els entrenaments siguin de molta intensitat i, a la vegada, siguin un espai de socialització”.

Per a Yolanda Ferrer, regidora de Serveis Socials i Programes Sectorials, l'atenció a la diversitat funcional és una prioritat per al mandat actual. “Cal potenciar més activitats inclusives per aquestes persones que representen el 5% de la població total de Rubí, segons dades de la diagnosi de 2017”.

El regidor d’Esports, Juan López, ha felicitat les dues entitats per la tasca feta en l’àmbit de les persones amb discapacitat: “Aquesta és la primera experiència a Rubí d’una unió d’aquest tipus en l’àmbit del futbol adaptat, i la veritat és que n’estem molt contents”.