Un centre de Rubí realitza estudis de biomecànica per a ciclistes professionals i amateurs

BioBikeFit està especialitzada en biomecànica ciclista i en estudis personalitzats per optimitzar el rendiment d’esportistes

Peus o mans adormits, formiguejos, problemes d’esquena o mal de cervicals poden ser conseqüència d’una mala postura a l’hora de conduir la bicicleta. Tant se val si és una persona que l’agafa per anar de passeig, a la feina o es tracta d’un esportista d’alt nivell.

Així ens ho explica l’Oriol Palau, professional biomecànic i entrenador. Ell és el responsable de BioBikeFit, un centre de Rubí especialitzat en biomecànica ciclista i en estudis personalitzats per optimitzar el rendiment d’esportistes professionals o amateurs. “El perfil del ciclista al qual ens adrecem és a tothom que porti una bicicleta”.

El centre, situat a l’avinguda Comas i Solà 28 de Rubí, no té un horari específic sinó que s’adapta a les cites concertades dels clients i el seu públic tant és esportista professional com aficionat.

“S’interpreta que l’estudi de biomecànica és per al ciclista que fa molts quilòmetres al dia o entrena cada setmana però no és així. Tractem amb ciclistes de tota classe i nivells, que tenen bicicletes de muntanya, de carretera o elèctriques, que fan triatlons, persones més grans de 65 anys o joves que competeixen en la sub-23”.

 

Segons Palau, que també és triatleta amateur, “la idea de l’estudi és fer que el teu cos se situï en la millor posició per fer un moviment. Quan pedalem necessitem fer-ho d’una manera òptima per fer el moviment correcte i així podrem tenir més força i potència”.

Pel que fa al preu, un estudi biomecànic complet per a qualsevol persona que ho sol·liciti, independentment del seu nivell, és de 140 euros. A més, si una persona porta dues bicicletes, es fa a meitat de preu l’estudi per a la segona d’elles.

L'Oriol Palau i l'Ivet Farriols han creat el club de triatló T3Team. FOTO: Cedida

  

El club de triatló T3 Team

Juntament amb la seva parella, l’Ivet Farriols, triatleta d’elit durant més de 10 anys i amb un important palmarès, han creat el club T3 Team, per oferir servei integral a tots els esportistes, siguin o no del club. Ofereixen des d’entrenaments personalitzats online fins a biomecànica ciclista, fisioteràpia, mecànica ciclista, suplementació esportiva i roba personalitzada.

“No només ens agrada el ciclisme, ho vivim i treballem diàriament amb aquest esport i també el triatló”, explica l’Oriol, qui afegeix que això els hi dóna una capacitat extra per entendre al ciclista.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.