Foment demana que s'ampliï fins al 31 de desembre l'excepció de l'IVA per als productes sanitaris

La patronal al·lega que la pandèmia encara té "un impacte extraordinàriament elevat en les entitats sanitàries"

Foment del Treball vol que l'excepció de l'IVA, que el deixa al 0%, per als productes sanitaris ha d'ampliar-se fins a finals d'any. La patronal catalana creu que cal allargar aquesta mesura per tal de "garantir seguretat i tranquil·litat al sector i als consumidors" i fer que "no s’esgotin els terminis per prendre les decisions corresponents".

És per això que Foment dóna suport a la petició al govern espanyol perquè aprovi per Reial decret llei la pròrroga, a partir de l’1 de maig i fins al 31 de desembre de 2021, del tipus 0% d’IVA als productes de béns, importacions i adquisicions intracomunitàries, els destinataris de les quals siguin entitats de dret públic, clíniques o centres hospitalaris, o entitats privades de caràcter social.

 

Des de la patronal consideren que "davant l’actual context d’emergència sanitària, és prioritari no gravar els productes sanitaris d’ús intensiu". "L’evolució de la pandèmia COVID-19 continua significant un impacte extraordinàriament elevat en les entitats sanitàries.

L’avanç en els plans de vacunació s’espera que permeti reduir en un futur pròxim les taxes d’infecció en la població i conseqüentment iniciar una disminució gradual de l’impacte en els serveis sanitaris, encara que com es ve observant, aquest es produeix amb un cert retard respecte la disminució de les dades epidemiològiques. Tot això justifica ampliar, de nou, el termini de l’aplicació del tipus impositiu del 0% de l’IVA", expliquen en una nota els empresaris.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.