Els 10 consells de l'OMS per un confinament saludable físic i mental

Les recomanacions que dóna l'Organització Mundial de la Salut per mantenir-se saludable

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) a través del seu director, el doctor Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha demanat que es mantigui "intacta" la salut física i mental davant l'aïllament domiciliari. Per això, ha donat un seguit de recomacions per fer prevaldre una vida saludable:

  1. Dur a terme una dieta nutritiva i saludable per mantenir fort el sistema immunològic.
  2. Evitar el consum de begudes amb sucre.
  3. Limitar el consum d'alcohol.
  4. No fumar. El tabac pot incrementar el risc de tenir malalties respiratòries i agreujar els afectes del coronavirus si t'infectes.
  5. Practir exercici físic cada dia. En adults l'ideal seria 30 minuts i els nens, una hora. Recomanen buscar exercicis a Internet. Qui pugui dins de casa, pujar i baixar escales i sino l'OMS també aconsella practicar ioga, que Youtube també té bastants tutorials.
  6. Escoltar música, ballar, llegir, jugar a jocs o dibuixar.
  7. Si treballeu a casa, mireu de no seure sempre en la mateixa posició. Cada mitja hora aixecar-se tres minuts per moure's una mica i donar-se un petit descans. 
  8. Es desaconsella no veure tot el dia les darreres notícies si creen ansietat. Informar-se una o dues vegades al dia i siempre de fonts fiables.
  9. Sobre la salut mental, s'assenyala que és normal estar estressat, espantat o confós. Cal expressar els sentiments amb persones conegudes. 
  10. En la mesura del possible, cal ajudar la comunitat. "La compassió és una medicina: et pot ajudar a tu tant com ho fa a la resta", ha declarat el director general de l'OMS.

L’OMS posarà en marxa la setmana vinent més recomanacions de cara a la població a través del seu perfil de Facebook i de l'aplicació de Whatsapp, on des d'aquest passat divendres ha llançat un servei de missatgeria. 

Segueix l'última hora sobre el coronavirus a Rubí a través de les nostres xarxes socials TwitterFacebookWhatsApp i Instagram, o a través del nostre butlletí diari. 

Més informació