5 excursions per conèixer l’entorn natural i històric de Rubí

Rubí d’Arrel i el Centre Excursionista organitzen sortides gratuïtes fins al mes de desembre

Les entitats Rubí d’Arrel i el Centre Excursionista de Rubí (CER) han anunciat l’organització de diverses excursions durant els pròxims mesos per dinamitzar la xarxa d’itineraris del terme municipal i donar a conèixer els diferents elements del patrimoni natural i històric de la ciutat.

Rubí té un gran passat vinícola i encara queden restes de masies, fonts, dipòsits que es feien servir per sulfatar les vinyes o construccions rurals com les barraques de marge que poden passar inadvertits o estar amagats sota la bardissa per falta de senyalització. A cada sortida, les entitats organitzadores donaran a conèixer aquests detalls arquitectònics  i també explicaran quin és el patrimoni natural de la zona (torrents, fauna autòctona, etc.).

Totes les activitats començaran a les 9 h del matí, duraran tres hores i mitja aproximadament, i tornaran al mateix lloc de sortida.

La primera d’elles serà el 18 d’octubre a l’entorn de Can Guilera, amb una distància de 7,2 quilòmetres, i el punt de trobada serà l’ermita de Sant Muç.

La segona serà el 24 d’octubre per la zona de Castellnou, passant per la font de Can Mortiz, amb una distància de 9,3 quilòmetres, i el punt de trobada serà la porta de l’Institut JV Foix.

La tercera excursió serà el 7 de novembre per l’entorn natural de Can Balasc, amb una recorregut de 9,6 quilòmetres, i el punt de partida serà l’església de la plaça Dr. Guardiet.

 

El quart itinerari serà el 21 de novembre per Can Tapis, amb una distància de 10,8 quilòmetres, i el punt de sortida serà la porta sud de la Masia Can Xercavins.

L’última de les excursions serà el 5 de desembre per Ca n’Oriol i Sant Feliuet, i la més llarga, d’11 quilòmetres en total. El punt de partida serà l’església de la plaça Dr. Guardiet.

Totes les sortides són gratuïtes, i per inscriure’s és imprescindible reservar plaça a través d’un formulari. Les inscripcions es limitaran a 30 persones i durant el recorregut es farà una parada curta per esmorzar.

Les organitzacions recorden que, malgrat que són rutes senzilles a nivell tècnic, tenen diversos quilòmetres de recorregut, per la qual cosa cadascú ha de ser conscient de les seves pròpies capacitats.

Tanmateix, recomanen consultar la previsió del temps i anar ben equipats. A més, els menors han de venir acompanyats i es demana que qui no pugui assistir a última hora, ho faci saber a través del mateix formulari, per poder reservar la seva plaça per una altra persona.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.