L'Ajuntament espera finalitzar la urbanització de Can Ximelis en cinc anys

Plantejarà al Ple municipal el tancament de l’expedient de contribucions especials de Ximelis

El govern municipal, format pel PSC i En Comú Podem, ha anunciat la seva intenció d'iniciar les obres per a la urbanització i reparcel·lació de Can Ximelis, que acumula queixes veïnals pel seu estat actual. El pla ha comptat amb l'assessorament de la Diputació de Barcelona i s'ha comunicat a la Junta de Portaveus. 

Segons explica el consistori, el pla parcial de Can Ximelis es va aprovar inicialment l’any 1975 i uns anys més tard, el 1981, Can Ximelis va ser classificat de sòl urbà al pla general i es van acceptar les cessions de zones verdes i equipaments. El 1998 es va realitzar l’estudi de detall d‘alineacions i rasants i al desembre d’aquell mateix any es va aprovar el Projecte d'urbanització de Can Ximelis. Un any després s’adjudicaven les obres, que es van iniciar el novembre de 1999. L’any 2000 es van imposar les contribucions especials. Al febrer de 2001 es van donar per finalitzades les obres d’urbanització i el 2003 es van anul·lar les liquidacions definitives de les contribucions especials. Tot i això, l’actuació estava incompleta, ja que no es disposava de tots els terrenys.

Ara, l’Ajuntament informa que vol finalitzar la urbanització de Can Ximelis i per això plantejarà al Ple municipal el tancament de l’expedient de contribucions especials de Ximelis, com a pas previ necessari abans de modificar el planejament per delimitar el Polígon d’Actuació Urbanística (PAU) i l’inici dels projectes d’urbanització i de reparcel·lació.

Calendari d'actuacions per als pròxims cinc anys

Des de l'Ajuntament informen que els serveis tècnics han posat sobre calendari les diferents fases d’aquesta urbanització. A principis de 2021 està previst que es tanqui l’expedient de contribucions especials, ja que la possibilitat de liquidar-les va prescriure.

 

Durant el 2021 també es vol licitar tant la redacció de la modificació del planejament per delimitar el PAU, figura que establirà que el sector té l’obligació de completar la urbanització i que el sistema de gestió és la reparcel·lació, com de parcel·lació. La tramitació del planejament es preveu que es dugui a terme el 2022.

La reparcel·lació permetrà obtenir la cessió de les franges de parcel·la afectades de vial de manera obligatòria i gratuïta i repartir equitativament les càrregues, que consisteixen en la cessió de les franges afectades de vial d'algunes parcel·les i en costejar les despeses necessàries per completar la urbanització. La tramitació de la reparcel·lació s’ha plantejat de cara al 2023.

En paral·lel, el 2022 es vol licitar i adjudicar la redacció del projecte d’urbanització, que es tramitaria el 2023. La licitació de les obres d’urbanització serien en el 2024, i la seva execució, en cas que es compleixen els terminis, es produiria en el 2025.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.