L’Ajuntament de Rubí i la Plataforma Rubí Sense Abocadors contradiuen la versió de la Generalitat

L’Ajuntament de Rubí i la Plataforma Rubí Sense Abocadors han difós un comunicat conjunt arran de les explicacions de Mercè Rius, directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat

L’Ajuntament de Rubí i la Plataforma Rubí Sense Abocadors informen que volen matisar algunes informacions aparegudes avui en relació amb Can Balasc. Segons expliquen, actualment no hi ha cap novetat ni informació nova en relació a Can Balasc i l’Ajuntament es va veure obligat, l’any 2012, a donar compliment a una sentència atorgant la llicència d’activitats.

També asseguren que, en cap cas, el jutjat ha autoritzat un classe II. "La llicència atorgada per sentència va ser per a un abocador de residus inerts".

 

L’Ajuntament de Rubí i la Plataforma Rubí Sense Abocadors estan demanant des del primer moment un estudi d’impacte ambiental en aquest procediment, i en canvi, la Generalitat de Catalunya ho desestima perquè considera que no és exigible. Tot i això, tant l’Ajuntament com la Plataforma Rubí Sense Abocadors "no defalliran en el seu esforç i el continuaran demanant".

Per últim, el consistori i la Ppataforma només volen manifestar que, amb les seves declaracions, Mercè Rius, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, "manifesta un absolut desconeixement de la matèria de la qual està parlant".

Més informació