Colles de diables de tot Catalunya aprenen mesures de seguretat en pirotècnia a Rubí

Rubí ha estat l’amfitriona d’una trobada que ha mobilitzat colles de diables d’arreu de Catalunya

Aquest dissabte, a l’auditori del Museu Castell de Rubí es van aplegar 130 persones pertanyents a colles de tot Catalunya vinculades als diables i el bestiari festiu de tot Catalunya per formar-se en mesures de seguretat en l’ús de pirotècnia. A l’acte també estaven presents membres de la Colla de Diables de la Riera de Rubí, entitat que va proposar i va fer possible que aquesta jornada es fes a Rubí.

La jornada formativa estava a adreçada als responsables de grups reconeguts com a experts (RGCRE), és a dir, responsables de les colles de foc, colles de diables i de bestiari festiu que utilitzen pirotècnia en les seves activitats.

Durant la jornada es van impartir continguts relacionats amb la composició i les propietats dels artefactes pirotècnics, la legislació que en regula el seu ús i les mesures de seguretat relacionades per als membres de la colla que han de manipular pirotècnia.

 

La jornada formativa és una activitat coorganitzada per l’Àrea d’Indústria i Energia de la Subdelegació del Govern a Barcelona, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, en la qual hi ha col·laborat també l’Associació de Professionals de Tècnics de Protecció Civil de Catalunya i l’Ajuntament de Rubí en aquesta edició.

La benvinguda de l’acte va anar càrrec de Carlos Prieto Gómez, subdelegat del Govern de l’Estat a Barcelona, i de Marta Oliva, regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil. A l’acte també hi va assistir el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez.