El Consell dels infants i joves de Rubí pren la paraula

Vídeo del Consell dels infants i joves on reivindiquen que els hi preguntin la seva opinió respecte a les decisions que s’estan prenent per la Covid-19

Aquest 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets de la Infància. Aprofitant l'efemèride, el Consell dels infants i joves de la ciutat ha fet lectura en vídeo d’un manifest on demanen que els hi preguntin la seva opinió respecte a les decisions que s’estan prenent per la Covid-19. També demanen més material sanitari i que es proporcioni a qui li faci falta, que les persones adultes tinguin més en compte què necessiten els infants i adolescents i que els mitjans de comunicació tractin la informació de manera entenedora per a tothom. El manifest també aposta per més vigilància i emplaça als infants i adolescents a ser responsables amb les mesures de seguretat per evitar contagis.

 

Coincidint amb el Dia Universal dels Drets de la Infància, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez ha visitat l’escola Pau Casals on ha compartit amb l’alumnat el concert de Santa Cecília de l’escola municipal de música Pere Burés. “La Covid-19 ha afectat de manera especial els infants i joves que avui ens recorden que tenen veu, opinió i que volen ser escoltats, també, en la gestió de la pandèmia”, ha dit l’alcaldessa. 

 

A més, la façana de l'Ajuntament, la biblioteca Mestre Martí Tauler, el Centre Cívic del Pinar, l’Ateneu Municipal i 21 centres educatius de Rubí llueixen pancartes on s’hi pot llegir “Rubí amb els drets de la infància” amb motiu del Dia Universal dels Drets de la Infància. També s’han distribuït 200 banderoles amb el mateix lema al barri de El Pinar.

El Dia Universal dels Drets de la Infància se celebra cada 20 de novembre amb motiu de l’aniversari del dia en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Convenció dels Drets dels Infants, el 20 de novembre de 1989. La commemoració d'enguany se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.