Els millors vins catalans es donen cita a Rubí

El Celler de Rubí torna a acollir el tast final dels Premis Vinari, organitzats per VADEVI

Ja s’ha decidit quins són els millors vins i escumosos de Catalunya. El tast a cegues va tenir lloc ahir al Celler de Rubí i el nom dels guanyadors es descobrirà el proper divendres 11 d’octubre a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

A la setena edició dels Premis Vinari, organitzats per la publicació especialitzada VADEVI, s’han inscrit un miler de referències però només han arribat a la final 266 vins procedents de 149 cellers catalans. Una seixantena de tastadors i tastadores, entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i professionals de la distribució, van tastar-les durant el mes de maig per escollir les que passarien a la fase final.

Jurat, representants institucionals, personal de servei i equip tècnic dels Premis Vinari

Ahir, un jurat de 25 tastadors professionals van realitzar un tast a cegues dels vins i escumosos finalistes al Celler de Rubí. Com a novetat, els integrants del jurat tenien una tauleta on podien anotar les seves puntuacions mentre un dron sobrevolava per la sala. Els tastos de la fase inicial i final sempre són a cegues, és a dir, cap membre del jurat coneix l’anyada i la categoria, per la qual cosa han d’avaluar els vins amb la percepció a la vista, al nas i a la boca.

Tots els vins concursen per categories: blancs joves, blancs de criança, negres joves, negres de criança, negres de guarda, vins dolços, vins rosats, escumosos rosats, escumosos joves, escumosos reserva, escumosos gran reserva i escumosos d’antigues reserves.

Un jurat de 25 tastadors professionals van realitzar un tast a cegues

Durant la gala de l’11 d’octubre es donaran a conèixer els vins guardonats  a cadascuna de les categories, així com el millor vi de tots, el Gran Vinari d’Or, i el millor escumós, el Gran Vinari Escumós. A més, s’anunciaran el premi Nissan al millor projecte ecològic, el premi Vins i Licors Grau a la trajectòria professional en el món del vi, el premi a la millor etiqueta, imatge o packaging, el premi Riedel Euroselecció al millor celler, destinat a aquell que s’emporti més guardons a l’edició d’enguany, i el nou Premi EnoAula, que reconeixerà el millor tastador o tastadora del jurat del 2019.

 

IMG 20190909 172701

Els vins guanyadors es podran tastar a la Fira del Vi de Rubí, que tindrà lloc aquesta tardor, encara a determinar la data, al Celler de Rubí.

La ‘catedral del vi’ acull la fase final dels Premis Vinari

El celler de Rubí, també anomenat la ‘catedral del vi’ de César Martinell, es va rehabilitar i recuperar per a la ciutadania el 2013. Des de llavors, l’espai ha acollit tots els tasts finals dels Vinari, així com una Fira del Vi a la tardor on es poden assaborir, entre d’altres, les referències premiades.

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i Ester Bachs, directora tècnica dels Premis Vinari

Per a l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, “és un orgull que aquest últim tast es faci en el nostre celler, forma part de la nostra història vitivinícola”.

Per a Ester Bachs, directora tècnica dels Premis Vinari, “la vocació és donar conèixer al públic en general els millors vins. Rubí ens deixa aquest espai, que és màgic i perfecte per la neutralitat d’olors. És la festa del vi català”.

 

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?