L’Escola Montserrat celebra els 100 anys de vida a la ciutat

Una escola històrica de la ciutat per on han passat milers de rubinencs i rubinenques

L’Escola Mare de Déu de Montserrat celebra enguany 100 anys de vida a la ciutat de Rubí. Des dels seus inicis ha ofert un projecte educatiu que ha anat evolucionant amb el pas dels anys i ha incidit en la formació laboral de molts rubinencs i rubinenques. Avui dia comença a despuntar per la seva oferta en formació professional dual, amb l’objectiu de recuperar l'essència dels anys 60 i reactivar programes acadèmics d'un alt grau d'inserció laboral dirigits a la ciutadania de Rubí.

El teatre municipal La Sala ha estat l’escenari escollit aquest dijous a la tarda per iniciar el primer dels actes que commemorarà el centenari de l’escola. A l’acte han assistit diversos representants institucionals, el bisbe de la diòcesi de Terrassa, el mossèn de l’església de Sant Pere, la direcció de l’escola i també professors, pares i alumnes de diferents anys.

El primer dels actes per commemorar el centenari de l'escola ha comptat amb diversos representants institucionals. FOTO: Redacció

Lluís Albert Laliga, director de l’escola, ha declarat que “sempre hem tingut un esperit de servei i volem projectar 100 anys més de formació i ajuda a la ciutadania de Rubí, sempre buscant l’excel·lència en tots els sentits”. Laliga ha recordat que s’ha renovat part de la façana que dóna a la plaça Onze de Setembre i està previst que s’incorpori una pantalla d’enllumenat LED a través de la qual donaran informació. “Un dels objectius és oferir-ho a l’Ajuntament i que esdeveniments educatius com la fira de la FP i altres esdeveniments educatius es puguin fer aquí”.

 

Façana de l'Escola Montserrat de Rubí

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, considera que és un orgull per a la ciutat poder comptar amb una escola que celebri el seu centenari. “Per nosaltres les escoles de la ciutat són una peça clau per a la construcció de la ciutat, no només en l’educació sinó també pel que fa a la transmissió de valors. És un honor poder compartir amb la direcció de l’escola i el bisbat aquest acte de celebració de centenari”.

Josep Àngel Saiz Meneses, primer bisbe de la diòcesi de Terrassa, a la qual pertany l’escola, tampoc ha volgut perdre’s l’acte commemoratiu. “És una gran alegria perquè encetar obres de qualsevol tipus és relativament fàcil però que durin és més complicat. Jo avui tinc molt present el Dr. Guardiet, que va ser el fundador de l’escola”.

La commemoració del centenari de l’escola es celebrarà amb diversos actes al llarg de l’any i hi haurà trobades d’exalumnes, exposicions, cantades i un peregrinatge de tres dies fins a Montserrat el pròxim mes de maig.

Més informació