Joves en risc d’exclusió social faran un curs de jardineria i horticultura als horts de Cova Solera

L’objectiu és que els participants trobin feina més fàcilment després de fer el curs

Des de l’Ajuntament de Rubí informen que entre els mesos de març i maig s’organitzarà un curs pràctic de jardineria i horticultura per a una a dotzena de joves en risc d’exclusió social als horts municipals de Cova Solera. L’objectiu és que les persones que hi participin obtinguin més recursos per trobar feina.

La formació serà de vuit sessions i la impartirà la Dulos Cruset, cap de planta dels horts i membre de la cooperativa L’Ortiga.

Concretament, les persones assistents aprendran a utilitzar maquinària agrícola com desbrossadores, motocultors, segadores i podadores d'alçada. També coneixeran com construir un hivernacle i com elaborar un planter ecològic; les especificitats dels arbres fruiters i de les plantes aromàtiques; com habilitar un sistema de reg, i el marc de plantació i el calendari de cultiu d’un hort ecològic, entre d’altres.

 

“Pensem que la realització d’aquest curs, que serà eminentment pràctic, serà una bona carta de presentació per aquests joves a l’hora de buscar feina, especialment al sector de la jardineria”, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer.

El regidor de Ciutadania, Pau Navarro, ha manifestat que a Rubí “s'està treballant per desenvolupar l’eix del Pla d’Acollida de foment de les polítiques d’igualtat, millorant l’ocupabilitat de les persones immigrades i, en especial, dels i les joves que es troben en situació més vulnerable”.

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?