Justícia reformarà els Jutjats de Rubí

La Generalitat afirma que l'Estat espanyol finança tots els nous jutjats, excepte els de Catalunya

El Departament de Justícia informa que iniciarà, en les properes setmanes, obres en els  jutjats de Rubí per millorar la confortabilitat dels treballadors i dels usuaris. Els treballs tenen un cost de 635.900 euros i l’empresa adjudicatària - Infraestructuras Trade, SL- les executarà en un termini aproximat de 7 mesos.

A l’edifici principal, situat al carrer Pere Esmendia, 15, es farà un nou vestíbul més ampli i es traslladarà la sala de vistes d’aquesta planta a la planta soterrani, al costat de les dues altres sales existents. Per poder fer aquesta operació, part dels arxius que hi ha a la planta soterrani es traslladaran als dos espais que hi ha de reserva en les seus judicials ubicades a la carretera de Sant Cugat, 18 i  al carrer Espoz i Mina 4 de Rubí.

A la planta soterrani de l’edifici judicial principal es crearà una sala per a l’atenció de les víctimes, s’adequarà l’escala principal i també una sortida d’emergència, s’adaptaran els banys i s’ampliaran les sales d’espera. A més, es condicionaran les instal·lacions per eliminar les humitats mitjançant deshumidificadors, renovació d’aire i climatització.

 

Façana dels jutjats de Rubí, al carrer Pere Esmendia. FOTO: Generalitat de Catalunya

L’Estat finança tots els nous jutjats, excepte els de Catalunya

Segons informa la Generalitat, Catalunya va ser la primera comunitat de tot l’Estat que va assumir la competència dels recursos humans, tecnològics, logístics i materials de l’Administració de justícia, en el 1996, però sense transferència econòmica permanent ni per a les despeses de personal dels nous jutjats creats a partir d’aleshores.

Després, també la van assumir Andalusia, Aragó, Astúries, les Canàries, el País Valencià, Galícia, Madrid, Navarra, el País Basc i la Rioja. Asseguren que la diferència entre Catalunya i la resta és que totes les comunitats amb competència en l’Administració de justícia reben una transferència finalista i permanent per al manteniment del conjunt dels jutjats.