L'ACA ampliarà i remodelarà la depuradora de Rubí

L'Agència Catalana de l'Aigua invertirà més de 7 milions d'euros en la millora de la instal·lació

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) destinarà més de 7,1 milions d'euros en la remodelació, ampliació i millora de la capacitat de la depuradora de Rubí (Vallès Occidental). Una depuradora que saneja les aigües residuals dels municipis de Rubí i de Sant Cugat del Vallès.

Segons informa l'ens, ja s'ha iniciat la licitació del contracte per redactar el projecte constructiu, que seguirà els punts principals de l'avantprojecte d'ampliació i remodelació que es va redactar el 2017.

L'objectiu és adaptar les instal·lacions a les necessitats de sanejament presents i futures, destaca l'ACA. El termini per presentar ofertes acabarà el 16 de setembre i el contracte tindrà una durada de 3 anys i un mes, a partir de l'adjudicació i signatura.

 

L'actuació està inclosa en la planificació hidrològica 2016-21 i servirà per millorar tant la capacitat de la planta, com la qualitat de l'aigua tractada, contribuint a la millora mediambiental de la conca del riu Llobregat.

La depuradora de Rubí es va posar en servei el 1994 i es va ampliar el 1999. Té una capacitat per tractar 27.000 m³/dia, equivalent a una població de 135.000 habitants, i disposa de prop de 13 quilòmetres de xarxa de col·lectors. Saneja les aigües residuals dels municipis de Rubí i Sant Cugat del Vallès.