Nou programa d’inserció laboral per a majors de 30 anys en risc d’exclusió social

El programa d’inserció 30 Plus està destinant a persones majors de 30 anys i està impulsat per Rubí Forma

Es posa en marxa la quarta edició del programa d’inserció laboral 30 Plus, destinat a persones en situació d’atur majors de 30 anys en risc d’exclusió social. El consistori rubinenc ha rebut una subvenció de 127.600 euros per acompanyar en la formació i la inserció laboral  a rubinencs i rubinenques majors de 30 anys en situació d’atur.

El programa 30 Plus identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix a les persones demandants d’ocupació a les necessitats de les companyies. D’aquesta manera,  les persones reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació; i les empreses obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant la duració del contracte, que podrà ser a mitja jornada o a jornada completa per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos.

 

El servei d’ocupació de Rubí Forma s’encarrega de la selecció de persones candidates a través de sessions informatives i al llarg de tot el projecte es tutoritzarà a cada participant per treballar la seva inserció laboral.

100% d’inserció en l’última edició del programa


Durant l’ultima edició del 30 plus a Rubí, totes les persones participants van trobar feina en unes 20 d’empreses. En total eren 10 dones i 10 homes que tenien de mitjana més de 45 anys. De les 20 companyies que van incorporar personal a través del 30 plus, 2 empreses rubinenques no van demanar la subvenció. De les altres 18,  11 eren de Rubí, 2 de Castellbisbal i 5 de la resta del Vallès Occidental.