Reurbanització del carrer Mare de Déu de Lourdes

Els treballs de reurbanització tindran una durada aproximada de sis mesos i hi haurà afectacions de trànsit

El pròxim dilluns 11 de novembre està previst que s’iniciïn les obres de reurbanització del carrer de la Mare de Déu de Lourdes. Amb aquest projecte, l’Ajuntament vol millorar l’accessibilitat del tram comprès entre els carrers Sant Gaietà i Madrid gràcies al soterrament de la línia de baixa tensió existent. Els treballs tindran una durada aproximada de sis mesos, durant els quals hi haurà afectacions de trànsit.

Les obres contemplen una lleugera ampliació de les voreres i el soterrament de l’actual línia de baixa tensió, la qual cosa permetrà eliminar els pals de fusta que hi ha actualment a la vorera. Paral·lelament, es millorarà el ferm de la calçada; es renovarà la conducció de la xarxa d’aigua potable i la instal·lació d’enllumenat públic, es col·locaran elements de mobiliari urbà, com ara bancs i papereres; i es plantaran 13 tarongers.

Les obres les durà a terme l’empresa CONSPAI per un import de 246.400 euros. El termini d’execució d’aquests treballs és d’uns sis mesos aproximadament.

Afectacions de trànsit


Durant pràcticament tota l’obra es mantindrà el doble sentit de circulació al carrer de la Mare de Déu de Lourdes, motiu pel qual serà necessari eliminar temporalment la trentena de places d’estacionament que hi ha en aquest tram. En hores punta i durant la nit quedaran habilitats dos carrils, un per cada sentit, mentre que entre les 9.30 i les 16.30 h, quan així ho requereixi l’obra, només romandrà lliure un únic carril. Tot i això, el doble sentit de circulació estarà garantit durant aquesta franja horària, ja que es donarà pas alternatiu als vehicles.

En canvi, quan es duguin a terme les tasques de fresatge i asfaltatge caldrà tallar aquest tram de carrer. El consistori informa que les dates en què es produirà aquest tall es donaran a conèixer més endavant, a mesura que vagi avançant l’obra.

 

Amb l’objectiu de descongestionar aquesta via, l’Ajuntament recomana diferents itineraris alternatius, que es reforçaran amb senyalització excepcional a la via pública. En sentit centre, es recomana dirigir-se cap al carrer de Galícia i tombar a l’avinguda de l’Estatut o bé continuar cap al carrer de les Basses. En sentit Ca n’Oriol, es proposa agafar el camí de Ca n’Oriol, girar per l’avinguda de l’Estatut, trencar cap al carrer de Galícia i tornar a agafar el carrer de la Mare de Déu de Lourdes.

Les persones que disposen d’un aparcament al carrer de la Mare de Déu de Lourdes patiran restriccions d’accés puntuals als seus pàrquings, que generalment tindran una durada aproximada de dues jornades. Aquestes afectacions s’aniran comunicant a mesura que avancin les obres mitjançant cartells informatius als portals dels habitatges afectats.

Pel que fa al servei de bus urbà, durant la primera fase dels treballs quedarà anul·lada la parada de Lourdes de les línies 2 i 4 en sentit Estació, mentre que durant la segona fase quedarà inhabilitada la mateixa parada de les línies 2 i 5 en sentit Can Rosés.

Durant l’execució d’aquests treballs s’han previst dues zones de càrrega i descàrrega per satisfer la demanda dels comerciants de la zona. Aquestes àrees s’ubicaran al camí de Ca n’Oriol i al mateix carrer de la Mare de Déu de Lourdes, just a la confluència amb el carrer de Madrid.

Finalment, també serà necessari moure dues bateries de contenidors, que quedaran emplaçades temporalment a la confluència entre els carrers Mare de Déu de Lourdes i Madrid i entre els carrers Sant Gaietà i Burgos.